Pandeemia ajal paistavad silma võimekad naisliidrid (3)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern.
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Üksikud riigid on suutnud ära hoida koroonaviiruse kiire leviku, tervishoiusüsteemi ülekoormamise ja surnukuuride kiire täitumise. Kuigi need riigid asuvad üksteisest kohati tuhandete kilomeetrite kaugusel, ühendab neist mitmeid fakt, et võitlust kriisiga juhib naine.

Norra peaminister Erna Solberg. 
Norra peaminister Erna Solberg. Foto: Berit Roald/NTB scanpix

Kui Rootsis on piirangutevaba lähenemine toonud kaasa ligi 2000 Covid-19 surmajuhtumit, siis naaberriigis Norras on juba viiruspuhangu algfaasis kehtestatud jõuliste piirangute abil surmade arv praegu alla kahesaja.

Peaminister Erna Solberg on riigi kriisist läbi juhtinud nii, et sel nädalal alustati piirangute lõdvendamist. Maailma liidrite seas paistis Solberg silma, kui pöördus pandeemiast rääkides sageli laste poole. «Lapsed, kes koroonaviirusega nakatuvad, tunnevad end tavaliselt ainult natuke halvasti,» lohutas Solberg ühiskonna noorimaid liikmeid.

Taiwani president Tsai Ing-Wen. 
Taiwani president Tsai Ing-Wen. Foto: Ann Wang/reuters/scanpix

Taiwan mõistis koroonakriisi puhkedes kiiresti, et viirus võib naaberriigist Hiinast kergesti saareriiki levida. President Tsai Ing-wen kehtestas epidemioloogide hoiatustele tuginedes piirangud riiki sisenemisele ja sisse seati kohustuslik tervisekontroll. Taiwani tegutsemist viiruspuhangu peatamisel peetakse üheks maailma parimaks.

Tänu otsustavale tegutsemisele piirangute kehtestamisel on suudetud 23 miljoni elanikuga riigis hoida nakatunute arv 500 kandis. Registreeritud Covid-19 surmajuhtumeid on kuus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles