Koroonaaja söögistaarid. Mis need on? (1)

Britt Rosen
Copy
Mahlane kohupiimakarask.
Mahlane kohupiimakarask. Foto: Tuuli Mathisen

Gluteenipõlgurid on usku muutnud, nisujahu ruulib ja küpsetamine kuum, kirjeldavad nimekad toidublogijad ning kokandusportaalide juhid üht suuremat muutust kriisinädalate retseptiotsingu pingeridades. Esikümne hitid on teie ees.

Lähenev rannahooaeg ei loe põrmugi. Salat, smuuti ja gluteenitalumatus on unustatud. Potisai, focaccia, Kihnu sai, kaneelirullid, kohupiimapontšikud, kohevad pannkoogid… Need on vaid mõned näited blogide-portaalide kriisiaja retseptihittidest.

«Küpsetamine tundub olevat läinud massidesse ja enam ei peljata nisujahu ega teisi gluteeni sisaldavaid küpsetisi,» nendib toidublogija Tuuli Mathisen lõbusalt, kui vaatab oma blogi retseptiotsingu viimaste nädalate edetabelit. Et rahvas on rohkem küpsetama hakanud, tõdevad koroonakevade lemmikute esikümne põhjal ka Nami-Nami kokandusportaali eestvedaja Pille Petersoo ja toidublogija Mari-Liis Ilover. Viimane lisab, et kui peaks valima koroonaaja supertoiduaine, siis üks esikoha kandidaate on raudselt nisujahu. Tainarullid välguvad ja jahupilved lendavad väga paljudes koduköökides, on ta kindel.

Mõistagi seisab kõigi kolme retseptimajapidamise tippkümnes kõrgel kohal ka kevadhooaja esimene roheline tulija, karulauk. «Karulaugupesto naudib oma igakevadist tähelendu, sõltumata kriisiolukorrast,» tähendab Ilover. Aga lihtne itaaliapärane sai focaccia, mille ta postitas blogisse juba üksteist aastat tagasi ja mis vahepeal oli unustuste hõlma vajunud, vuhises tippkümne etteotsa küll viimaste nädalate kriisituultes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles