Anna võimalus e-raamatutele!

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Praeguses keerulises olukorras on enamus kohti kinni, nagu ka raamatukogud. Õnneks ei pea me sellepärast raamatutest loobuma, sest saame raamatuid mugavalt internetist alla laadida.

E-raamat on raamat mis on koostatud või teisendatud digitaalsesse vormingusse kuvamiseks arvuti ekraanil või käeshoitavas seadmes nagu näiteks mobiilseadmes või tahvelarvutis. Kõige mugavam ja tervislikum on lugeda e-raamatuid spetsiaalselt selleks mõeldud seadmetega nagu e-luger. E-lugeritel on ekraan, mis sarnaneb väga paberile ja ei väsita silmi, samuti on e-luger sama suurusega nagu arvuti, seega on väga mugav sealt lugeda. 

E-raamatute plussid 

1. Online raamatud on väga kiired. 

Tänu e-raamatutele ei pea te isegi oma majast lahkuma, et minna poodi või raamatukokku. Teil on võimalus neid otse digitaalsest raamatupoest osta ja kohe oma seadmesse alla laadida. Isegi raamatukogud pakuvad nüüd digitaalsete raamatute laenutusi, nii et saate raamatu kerge vaevaga enda jaoks seadmesse laadida, ilma et peaksite raamatukogu külastama.

2. E-raamatud kaasaskantavad kui prinditavad raamatud.

Trükitud raamatud, eriti paberkandjal väljaanded, võivad olla väga rasked, samas kui enamus kaasaegseid seadmeid, kus saab raamatuid lugeda on kerged. 

Lisaks on olemas elektroonilised õpikud, on neid palju lihtsalt kaasas kanda. Saate isegi laadida kõik oma raamatud telefoni, mis omakorda võimaldab teil kogu oma raamatukogu taskus hoida, nii et õpikud on teile kättesaadavad kõikjal, kus olete. See võimaldaks teil õppida igal ajal, kui teil on mõni minut vaba, näiteks oodata järjekorras kohvikus või sõites bussiga.

Foto: Shutterstock

Samuti võtavad e-raamatud kodus vähe ruumi võrreldes raamatutega, mis enamasti võtavad teie palju ruumi ja muudavad kodu segaseks. Isegi kõige suurem e-raamatute kogu ei võta teie kodus füüsilist ruumi. Suure digitaalse raamatukogu haldamine on palju lihtsam kui raamaturiiulid, mis on täidetud sadade või tuhandete raamatutega, mida te tõenäoliselt kunagi ei loe.

3. Igas seadmes olemas.

E-raamatuid saab avada igal digitaalsel ekraanil: arvutis, tahvelarvutis, iPadis, nutitelefonis ja e-lugeris. Kui olete oma kollektsiooni sünkrooninud pilveteenusega, saate sujuvalt oma seadmetes lugemist pooleli jäänud kohast jätkata. Näiteks kui alustate lugemist hommikukohvi joomise ajal oma nutitelefonist võite te õhtul tahvelarvutis jätkata pooleli jäänud kohast. Hea valiku tahvelarvuteid leiate Kaup24 kodulehelt.

4. Tagastamine

Kui laenutate raamatukogust füüsilise raamatu ja unustate selle tagastada, võetakse tasult viivis. Paljud raamatukogud pakuvad nüüd lisaks trükitud raamatute pakkumistele ka e-raamatute laenamist, mis on ideaalne, sest te ei pea raamatut eraldi tagastama hakkama. 

Selle asemel aeguvad raamatu litsentsid teie seadmes lihtsalt ära, ning teid ei taba kunagi üllatav hilinenud tasu. E-lugerid muudavad juurdepääsu raamatukogu materjalidele lihtsamaks kui kunagi varem. Suure  valiku kvaliteetseid ja odavaid e-lugereid leiate Kaup24 veebilehelt.

5. Sisseehitatud sõnaraamat

Kindlasti on paljudel juhtunud see, et raamatut lugedes tuleb ette sõna, mille tähendust te ei tea. Selleks, et mure lahendatud saaks peate leidma füüsilise sõnaraamatu või hakkama googeldama. Enamasti ei viitsi te ilmselt sõna otsima hakatagi ja jätate selle vahele. 

Enamikul tänapäevastel e-lugeritel on sisseehitatud sõnastikud, mis võimaldavad teil otsida sõnu, koputades mis tahes sõnale, mida te ei tea. Sõnastiku määratlus ilmub otse ekraanile, ilma et peaksite isegi rakendusest lahkuma.

6. Fondi suurus ja stiil 

Erinevalt trükitud raamatutest võimaldavad e-raamatud muuta fondi suurust või isegi fondi stiili. Kui vajate suures trükis raamatuid, saate kohandada mis tahes e-raamatut teile loetavaks. Tavaliselt saate ka e-raamatutes kasutatavat fonti kohandada, kui te ei hooli vaikestiilist.

7. Keskkonnasõbralik

Võib tunduda kummaline mõelda, et elektroonilisel seadmel oleks keskkonnamõju vähem kui traditsioonilistel raamatutel, kuid e-lugerite loomine võib võtta vähem ressursse kui suurel hulgal raamatutel. Ehkki paberit saab ringlusse võtta, võib paberi ringlussevõtu protsess ise põhjustada suurt keskkonna reostust.

8. Uued väljaanded on e-raamatutena tavaliselt odavamad

E-raamatud antakse tavaliselt välja samal ajal kui trükised, kuid need on tihti odavamad kui paber trükitud raamat. Kui eelistate pigem raamatuid osta kui raamatukogult või sõbralt laenata siis saate digitaalset raamatut ostes raha veidike säästa. 

9. E-raamatud on siin, et jääda

On palju põhjuseid, miks lugejad võivad proovida e-raamatuid. Näiteks pakuvad need rohkem mitmekülgsust kui trükkimine ja neil on palju eeliseid, mis muudavad lugemiskogemuse lihtsamaks ja nauditavamaks. 

Pole tähtis, kuidas soovite oma raamatuid lugeda. Oluline on, et te lugemist ei unustaks.

Copy
Tagasi üles