Tartu loodab elektrirataste abil inimesed ühistranspordist välja meelitada

Copy
Tartu rattaringlus
Tartu rattaringlus Foto: Sille Annuk

Tartu linn toob oma rattaringluse elektrirattad algavast nädalast jälle välja, lootuses, et siis on vähem inimesi ühistranspordis ning nii ka nakkusohtu vähendada. Praegu on Tartus 250 tavaratast, esmaspäevast lisandub neile 500 elektriratast. 

«Üks asi on see, et /.../ linnatransport iga päev desinfitseerib jalgrattaid, nii parklas olevaid kui ka neid, mis töökotta viiakse. Aga oluline on ka see, et inimesed ise hügieeninõuetest kinni peaksid. Kätepesu, käte desinfitseerimine, kinnaste kasutamine – see on kõik samamoodi oluline, nagu kauplustes käies, nii ka elektrirattaid kasutades või üldse rattaringluse rattaid kasutades,» rääkis abilinnapea Raimond Tamm «Aktuaalsele kaamerale», lisades, et elektrirataste väljatoomine võiks olla alternatiiv linnaliinibussidele, mis hoolimata eriolukorra reeglitest iga päevaga üha enam rahvast täis on.

Kõige vähem sõideti rattaringluse ratastega veebruaris, aga ka siis kasutati ühte ratast keskmiselt kaks korda päevas.

«Elektriratas iseenesest on ju võrreldes ühistranspordi kasutamisega ju ohutum. Võimalusi ratta seljas istudes nakkus saada on oluliselt vähem kui ühistranspordis, näiteks bussis olles, seepärast me näeme, et inimesed on järjest rohkem oma kodudest välja tulnud, tänavad on üsna aktiivselt liikujaid täis ja see on hea alternatiiv, kuidas inimesed saavad oma igapäevaseid liikumisi teha,» rääkis Tamm.

Eriolukord ei ole veel lõppenud ja eelkõige tuleks püsida kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles