Kriisist aitab välja ulatuslikum testimine

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Pärast kuus nädalat kestnud rangeid liikumispiiranguid lubati Hispaania lapsed eile viimaks õue. Riik hakkab ulatuslikumalt uurima, kui paljudel inimestel on organismis kujunenud Covid-19 antikehad. 
Pärast kuus nädalat kestnud rangeid liikumispiiranguid lubati Hispaania lapsed eile viimaks õue. Riik hakkab ulatuslikumalt uurima, kui paljudel inimestel on organismis kujunenud Covid-19 antikehad. Foto: Matthias Oesterle/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ajal, mil kogu maailm ootab koroonaviiruse pandeemia tõttu kehtestatud piirangute lõdvendamist, saab üha selgemaks, et normaalsusse tagasi pöördumiseks on hädavajalik saada viiruse levikust parem ülevaade.

«Me peame teadma, kes on viirusega nakatunud, ja haiged tervetest eraldama. Seepärast on vaja teha analüüse,» ütles CNNile Maailma Tervishoiuorganisatsiooni pressiesindaja Margaret Harris. «Tuleb selgeks teha, kas sümptomitega inimesed on tõepoolest nakatunud, leida nende kontaktsed ja nad isoleerida. Kui seda teha ei suudeta, ollakse tagasi alguses.»

Testimisvõimekus on suure tähelepanu all USAs, kus osariigid on hakanud piiranguid tühistama. Nii avati reedel Georgia osariigis ilusalongid ja bowling’u-rajad ning täna avatakse teatrid ja restoranid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles