Astu suvele vastu jumeka ja niisutatud nahaga

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Suvi on peagi käes ning taas lähenevad kuumad rannailmad, et taaskord päikest võtta. See aga ei tähenda seda, et peaksid jääma ootama jumekat nahka ilmateate peale - selleks tuleb vaid leida nahasõbralikud pruunistavad tooted. Samuti vajab meie nahk sageli suures koguses hoolitsemist - niisutamist, vanade naharakkude koorimist, toitainetega rikastatud kreemide kasutamist jne. Siin on paar nippi, kuidas muuta oma nahk ilusaks juba täna.

Kasuta isepruunistavat kreemi või õli

On tõestatud, et solaarium võib muuta naha tekstuuri, kiirendada naha vananemist ja isegi põhjustada haigusi, mistõttu peaksid kindlasti eelistama ohutumaid variante. Isepruunistav õli ja isepruunistav kreem aitavad Sul leida kooskõla pruuni naha ja nahasõbralikkuse vahel. Need õlid ja kreemid imenduvad nahka kergelt, saavutades ühtlase päevitunud jume, mis kestab kaua. Pea aga meeles, et üldiselt kehale mõeldud isepruunistav kreem ei pruugi sobida näole, mistõttu peaksid samas toonis isepruunistaja leidma ka sellele piirkonnale. Sobiva isepruunistava toote leiad Kaup24 veebipoest.

Foto: Shutterstock

Enne seda hoolda oma nahka

Ühtlase ja loomuliku jume tagab hea nahahooldus enne isepruunistaja peale kandmist. Seetõttu on oluline kõigepealt oma nahalt eemaldada surnud naharakud koos kehakoorija abiga, mida tuleks teha umbes 24 tundi enne isepruunistava kreemi kasutamist. Eriti tuleks tähelepanu pöörata küünarnukkidele ja põlvedele, mis vajavad intensiivsemat niisutamist. Seejärel oleks aeg oma nahka niisutada kehakreemide või õlide abil, sest kehakoorijad võivad jätta naha kuivaks. Ära unusta hooldada ka kehaosi, kuhu Sa muidu isepruunistajat ei pane - näiteks huuled. 

Foto: Shutterstock

Kasuta õiges toonis isepruunistajat

Liiga ebaloomulikus toonis isepruunistaja võib välja näha üsnagi ebaatraktiivne, mistõttu peaksid kindlasti leidma tooni, mis ei oleks liiga oranž või liiga tume. Inimeste nahk on erinev, mistõttu ongi oluline täpsemalt tutvuda erinevate toodetega, et leida endale sobiv. Soovituslik on seetõttu päev enne kasutamist proovida seda oma nahal, et veenduda toonis ning mõista, kas toode võib Sinu nahas tekitada allergilisi reaktsiooni. Eriti oluline on õige tooni valimine näo puhul - isegi kui kogemata sai ostetud liiga tume toon, võid seda segada olemasoleva näokreemiga, mis aitab kreemi muuta näo jaoks sobilikumaks. Keha puhul on soovituslik kanda nahale beebiõli ning võtta üks soe dušš.

Kasuta korrektset tehnikat

Isepruunistaja kasutamisega võib tekkida oht, et värv võib jääda peale ebaühtlaselt. Seetõttu ongi oluline eelnev nahahooldus ja korrektne tehnika. Ebaühtlase tooni vältimiseks kasuta pruunistaja pealekandmisel spetsiaalset kosmeetikakinnast ning alusta jalgadest liikudes üles, lõpetades kätega. Veendu, et iga kehapiirkond oleks ühtlaselt kaetud. Piirkondadel, kuhu jäi liiga palju värvi, võid kergelt niiske riidega patsutada. Kreemi näole kandes hajuta seda õrnalt näo keskelt väljapoole. Kindlasti tutvu ka isepruunistaja kasutusjuhendiga, et veenduda kui kaua võib isepruunistajat nahal hoida nii, et Sa ei määriks kogemata riideid, linu ja muid esemeid, sest pruunistaja eemaldamine tekstiilidelt võib olla keeruline.

Foto: Shutterstock

Pikenda päevituse kestvust oma nahka hooldades

Üldiselt kestab isepruunistaja mõju umbes 3 kuni 7 päeva. Selleks, et see püsiks võimalikult kaua, on oluline oma nahka igapäevaselt hooldada. Seetõttu kasuta igapäevaselt niisutavaid kreeme ja õlisi. Hetkel väldi kehakoorijaid, sest see võib päevituse just maha koorida. Kui võimalik, siis väldi ka sagedast duši all käimist, sest vesi vähendab jume kestvust tunduvalt või kasuta õrnatoimelist dušigeeli.

Jume kadumisel alusta uuesti

Nagu eelnevalt mainitud, siis päevitus võib kesta kuni nädal aega, mida mõjutab Sinu nahatüüp ja kui sageli pesemas käia. Kui päevitus hakkab hajuma, siis tuleb kehakoorija abiga puhastada nahk ning alustada pruunistajaga kogu protsess uuesti. Väldi uue päevituse kandmist vanale isepruunistajaga kaetud nahale, sest lõpptulemus võib jääda ebaühtlane, mis ei näe loomulik ja puhas välja.

Muud nõuanded

Kui Sa parasjagu isepruunistajat ei kasuta, tasub siiski oma naha eest alati hoolt kanda. Erinevad kreemid ja losjoonid aitavad Sinu nahka hoida niisutatuna ning kaitsta seda erinevate keskkonna mõjude eest, mis võivad olla nahale kahjulikud (näiteks sinine kiirgus). Kindlasti ära unusta päikesekreemi või õli kasutada ka siis, kui Sa otsese päikese käes ei viibi - isegi loomulikus valguses olev UV-kiirgus võib Sinu nahka mõjutada ja tekitada fotovananemist. 

Ideaalse jume saavutamine pole olnud varem nii lihtne - isepruunistajaga on võimalik saavutada pruun ja ilus nahk kiiresti ilma oma nahka kahjustamata.

 
Copy
Tagasi üles