Aivar Reinap: ebasportlik viga (1)

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Aivar Reinap.
Aivar Reinap. Foto: Sander Ilvest

Esmaspäeva hilisõhtul postitas peaminister Jüri Ratas oma Facebooki lehele spordisõpradele oodatud uudise, et 2. maist saame kuni kümneliikmelistes gruppides taas õues koos treenima hakata. Endiselt tuleb järgida 2+2-reeglit ja sunniraha selle eiramise eest on 2000 eurot. Laupäevaks sai meie jooksuklubis plaanitud esimene ühistreening ning ka järgmise nädala asjus hakkasid juba mõtted liikuma.

Teisipäeva lõunal saabus aga külm dušš, sest kui lugeda valitsuse kriisilehel kriis.ee avaldatud täpsemaid selgitusi, siis kogunemine sportimise eesmärgil on küll lubatud, aga «vabas õhus asuvates spordirajatistes (või mujal vabas õhus) ei ole lubatud korraldada selliseid treeninguid või muud ühistegevust, mida näiteks spordiklubi, treener või juhendaja keskselt koordineerib». Ühistreening ilma treenerita pole aga ikka see päris õige treening.

Kummaline, et treeneri asjatundlik juhendamine on viiruse levikut silmas pidades ohtlik tegevus, ent kui juhendab keegi treeningukaaslane, siis on kõik hästi. Kui juba varem võis näha pühendunud treenereid metsa all üksikuid õpilasi juhendamas, siis uus kord tõmbab justkui silmust veelgi koomale. Ühised treeningud värskes õhus annavad kindlasti pigem energiat ja tervist juurde, eriti kui kodukontorites on inimeste liikumine märkimisväärselt vähenenud ja kehakaal pigem suurenenud. 2+2-reegel ja muud ettevaatusabinõud on muidugi praegusel ajal hädavajalikud.

Ehk ka valitsusele õpetuseks, et antud lubadusi on olukorra muutudes keeruline tagasi võtta.

Miks oli korvpalliga tegeleval sportlikul peaministril vaja pooliku informatsiooniga enne ametlikku info avaldamist oma isiklikul Facebooki lehel oma toetajaid rõõmustada, kui pilt, mida ta maalis, oli tegelikkusest hoopis erinev? Tärganud lootus muutus seda suuremaks pettumuseks ning on ehk ka valitsusele õpetuseks, et antud lubadusi on olukorra muutudes keeruline tagasi võtta.

Arusaamatut käitumist ja segaseid sõnumeid võib märgata ka valitsuse teistes otsustes. Saarlaste karmim kohtlemine juba tekitas õigustatud proteste. Segadused koolitöö jätkamisega või maskidega seotud seinast seina arvamused annavad tunnistust, et ega kõik seal kriisistaabis ikka vist kõigest ühtemoodi aru saa. Võimalik, et ka Ratas ei saanud aru, sest spordimees nii ei käituks.

Valitsuskommunikatsiooni direktor: tegemist oli eksliku infoga kriis.ee kodulehel

Valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaver vabandab treeninguid puudutava eksitava informatsiooni pärast. 

Urmas Seaver
Urmas Seaver Foto: Tairo Lutter

Peaminister Jüri Ratase postitus Facebooki lehel, et 2. maist saadakse kuni kümneliikmelistes gruppides taas õues treenima hakata oli täiesti korrektne. See oli valitsuse tahe. Ja seejuures ilma piirava klauslita, et treener ei tohi treeningut keskselt koordineerida.

Postimehe ajakirjaniku Aivar Reinapi tähelepanek, et eriolukorra kohta infot jagavalt kriis.ee kodulehelt võis aru saada justkui 2. maist kehtib jätkuvalt piirang, et  «vabas õhus asuvates spordirajatistes (või mujal vabas õhus) ei ole lubatud korraldada selliseid treeninguid või muud ühistegevust, mida näiteks spordiklubi, treener või juhendaja keskselt koordineerib» oli õige tähelepanek.

Tegemist oli eksliku infoga kriis.ee kodulehel ning õhtul sai see lause sealt ka eemaldatud. Vabandan kõigi ees, kes infost eksitatud said.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles