Kriis ja kevad tõstavad maamaju huviorbiiti

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Kõpu metsade vahel asuv Loodsiku kinnistu paistab esmapilgul ürgne. Seesuguse maamaja hind jääb alla ­­20 000 euro.
Kõpu metsade vahel asuv Loodsiku kinnistu paistab esmapilgul ürgne. Seesuguse maamaja hind jääb alla ­­20 000 euro. Foto: Malle Allese

Koroonakriis võib tuua kaasa maamajade võidukäigu kinnisvaraturul, muidugi kui ostjal raha on, sest panga jaoks pole sageli kehvas seisus maamaja ahvatlev tagatis, kuna sellest ei saa vajadusel kiiresti lahti.

Sellegipoolest võis Viljandimaal tegutsev kinnisvaramaakler Malle Allese tõdeda, et praegu on klientide huvi maamajade vastu tõusnud ja isegi suurel reedel käis ta üht seesugust näitamas.

„See on huvitav tõesti. Isegi arvasin, et kes nüüd ikka käib, aga tulevad ja käivad,” lausus ta. Tema enda kogemus näitab, et huvi on kriisi ajal veidike tõusnud. „Tahtmine on suurenenud ja külastused tihenenud, sest inimestel on aega ja lähevad vaatavad maju üle, sest tööl ei saa paljud käia nagunii.”

Siiski käitumisviis, kus keegi tuleb müügis olevat objekti ise vaikselt vaatama, pererahvale just meelepärane pole ja käik tuleb siiski kokku leppida.

Maakleritöö kriisi lõppu ei oota

Pärnumaal tegutsev maakler Sirje Savvest rääkis, et tööd saavad maaklerid ikka teha. On peresid, kes hoiavad objekti üle vaadates distantsi või lähevad sootuks kodust ära. Samuti on kasutusel abivahendid, nagu maskid ja kindad. „Eakamate juurde oleme küll käigud peatanud,” lausus ta.

Kinnisvaramaakler Aili Ruubelil on müügis mitu maja Raplamaal. Tema kõneleb, et sageli saab teha virtuaaltuure, mis muidugi pole päris see, mis kohapeal käimine.

On siiski neidki, kes ei soovi, et praegu ostuhuvilised uudistama tuleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles