Kuidas luua süsteem asjade hoiustamiseks?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Erinevate esemete ja tarvikute hoiustamine aitab luua kodus puhtama ja minimalistlikuma interjööri, mis on ka Sulle endale kasulik - nii tead alati, kus vajalikud tarbed paiknevad ning leiad need kiiresti üles. Küll aga tuleb sel juhul tähelepanu pöörata karpidele ja kastidele, mis seda teha aitavad. Siin on paar näidet, mis võiks Sinu kodus olemas olla, et luua endale korrektne ja mugav süsteem asjade hoiustamiseks.

Hoiukastid

Kui Sinu kodus on palju esemeid, tasub need puhtama interjööri loomiseks ära paigutada. Selleks on mõistlik soetada hoiukastid nii suuremate kui ka väiksemate esemete jaoks. Erinevates suurustes hoiukastid aitavad Sul hoiustada just endale sobilikus viisis esemeid - näiteks kui Sul ja Sinu perel on kapis palju riideid, siis tead isegi, et paljud riided lähevad kasutusse vaid hooajaliselt. Siis saad riidepuudelt ebaolulised riided panna suuremasse hoiukasti ning need hiljem ümber vahetada riidepuudel olevate riietega - nii säästad aega riiete otsimise arvelt kui ka ruumi suhtes. Hoiukast kaanega võib olla aga samas ka praktiline - tugeva ja pehmema kaanega kastid koos padjaga võivad lausa asendada toole ja muid istumisasemeid. Väiksemad hoiukastid sobivad hästi kappide asenduseks just väiksemate tarvikute hoiustamiseks - hügieenitarbed, aksessuaarid, kosmeetika, kaustikud ja muud olulised väiksemad esemed. Osad hoiukastid on disainitud spetsiaalsete tarvete jaoks - ravimikarbid, jalanõude karbid, jaotuskastid jne.

Foto: Shutterstock

Pesukorvid

Kui Sa pole siiani mustaks läinud riideid hoiustanud korrektselt, oleks mõistlik seda hakata nüüd tegema. Pesukorvid aitavad Sul hoida vannitoas kokku ruumi ning nii musta, valge ja värviliste riiete jaoks eraldi mõeldud korvid aitavad ka pesu pesemist muuta kordades kiiremaks ja mugavamaks. Näiteks õdusa disainiga punutud korvid võivad ka vannituba visuaalselt täiendada. Selleks vajalikud korvid ja hoiukastid leiad siit.

Mänguasjakastid

Lapsevanemana me kõik teame, kui kiiresti võivad mänguasjad majapidamises ära kaduda - seda just sellepärast, et mänguasjad pannakse laste poolt hooletult kohtadesse, mis teeb hiljem nende leidmise raskeks või tülikaks. Seda mure lahendavad lõbusates disainides mänguasjakastid, kuhu kõik mänguasjad hoiustada, et laps leiaks alati oma lemmikud mängukaaslased üles. Sama kehtib loomadega, kes armastavad mängides mänguasju viia ühest punktist teise, jättes toad segamini, mis on omakorda lisatöö Sinule. Läbi mänguasjakastide saad õpetada oma last või treenida oma lemmiklooma hoidma rohkem korda ning kasutama oma mänguasju vastutustundlikult.

Foto: Shutterstock

Toidu säilituskarbid ja säilituspurgid

Potil või pannil valmistatud toit võib koos alusega võtta külmkapis üsna palju ruumi, mistõttu oleks mõistlik toit üle tõsta säilituskarpi või purki, kust seda hiljem jälle kasutada. Nii hoiad kokku ruumi nii oma külmkapis kui ka vabastad nõud, mida võib peagi jälle tarvis minna. Samuti on kasulikud säilituskarbid, mis sobivad sügavkülmikusse - nii saad kauem säilitada liha, köögi- ja juurvilju, marju ja muid kiiresti riknevaid toite. Paljud säilituskarbid sobivad lisaks veel mikrolaineahjus kasutamiseks - nii saad kohe külmkapist võetud toidu endale soojaks teha ja seda süüa, mistõttu sobib sellega võtta kaasa toitu kooli või tööle. Sellistel puhkudel on olemas karpe ja purke erinevates suurustes, mille seast leiad kindlasti sobiva vastavalt oma otstarbele. Kui ka purgid ja kastid võtavad Sinu külmkapis või sügavkülmikus ruumi, on mõistlik soetada säilituskotid. 

Foto: Shutterstock

Kuivainete säilituspurgid ja säilituskarbid

Riis, makaronid, tatar, jahu, helbed, tangud ja muid kuivaineid on üsna tülikas hoiustada oma pakendites - papist või paberist pakendid teevad kuivainete käsitlemise ebamugavaks, mistõttu oleks mõistlik soetada igale kuivainele oma säilituspurk või karp. See aitab Sul hoida oma kuivainete seas korda ning nii leiad alati üles selle, mida Sul parasjagu toidu valmistamisel vaja läheb. Samuti tuleb ilma klaasist purgita maitseainete ostmine välja soodsam, kui saad need ümber tõsta enda valitud purkidesse. Nii kuivainetele kui ka maitseainetele on olemas ühtses disainis purke või karpe, mis aitavad luua Sinu köögis ühtlasema ja hubase interjööri.

Korrektne asjade hoiustamise süsteem aitab Sul säästa aega asjade leidmise arvelt kui ka tekitab Sinu kodu interjööris vähem segamini mulje. Loodetavasti on eelnevalt mainitud nipid Sulle kasulikud ning aitavad Sul luua puhta ja organiseeritud kodu.

Copy
Tagasi üles