Vikipeedia kaebab maksu- ja tolliameti kohtusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Wikimedia Eesti juhatuse liige, Vikipeedia administraator Raul Veede.
MTÜ Wikimedia Eesti juhatuse liige, Vikipeedia administraator Raul Veede. Foto: Margus Ansu

Eestikeelset Wikipediat edendav MTÜ Wikimedia Eesti on otsustanud maksu- ja tolliameti kohtusse kaevata, kuna heategevuse uus ja varasemast kitsam tõlgendus  ähvardab Wikimedia tulumaksuvabastusest ilma jätta.

MTÜ Wikimedia juhatuse liige Raul Veede kirjeldas, et mõne aasta eest muutis maksuamet täielikult senist poliitikat, mille alusel valiti heategevuslikke organisatsioone tulumaksuvabastuse nimekirja, vahendab ERR Uudised.

Veede sõnul jäi seadus küll samaks, kuid mõistet «heategevus» hakati tõlgendama nii, et tulumaksuvabastuse saajaile seatakse kaks tingimust: heategevuslik organisatsioon peab jagama materiaalseid hüvesid ning neid peab saama üks kindel rühm inimesi, kes on ülejäänud ühiskonnaga võrreldes halvemas olukorras.

Eestikeelse Wikipedia sisu loomine aga maksuameti uutele maksuvabastuskriteeriumitele ei vasta, kuna materiaalsete hüvede asemel jagatakse infot ja seda kõigile huvilistele võrdselt.

Veede hinnangul pole küsimus vaid Wikipedias, vaid mittetulundusühingutel põhineb ka kogu Eesti kodanikuühiskond või vähemalt selle juriidiliselt organiseerunud osa ning niigi napi rahastuse kärpimine 21 protsendi võrra tähendab, et piltlikult öeldes pannakse igast viiest külaseltsist üks kinni.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles