Sukeldu haaravasse virtuaalmaailma mängukonsooli abil

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Tänapäevased videomängud võimaldavad meil avastada põnevat mängude maailma võimalikult realistlikult ja haaravalt. Seda aitavad teha tuntumad ja hinnatumad mängukonsoolid - Microsoft Xbox ja Sony PlayStation, kuid milline nendest tuleks endale või oma lapsele valida?

Mängud

Nii uusimatel PlayStation 4 ja Xbox One konsoolidel on võimalik mängida erinevaid ülemaailmailmselt tuntud mänge, kuid paraku osad mängud on mõeldud vaid teatud konsoolidele. Mõlematel mängukonsoolidel on võimalik mängida hinnatud mänge nagu Red Dead Redemption 2, Sekiro: Shadows Die Twice, Resident Evil 2, Star Warsi mänge, enamus spordimänge ja muudki. Näiteks jalgpalli fännidele on kindlasti südamelähedane mäng FIFA, mis sobib mõlemale platvormile.  Mainimata ei saa ka jätta põnevaid multiplayer mänge, mida koos sõpradega koos olles või üle võrgu, kohtumata mängida.

Foto: Shutterstock

Küll aga võimaldab PlayStation mängida rohkem tuntumaid nimesi - Uncharted 4, Marvel Spiderman, Horizon: Zero Down ja God of War on vaid mõned näited. See ei tähenda seda, et Xboxil ei ole võimalik mängida populaarseid mänge - mängud nagu Gears 5, Forza Horizon 4 ja Halo 4 on ühed armastatumad, mida Xboxil mängida võib.

Arvutimängud

Kuna Xbox on tuntud ettevõtte, Microsofti, poolt loodud, on sellel võimalik mängida mänge, mis on muidu arvutil mõeldud mängimiseks. Nii saad mängida tuntuid arvutimänge nagu Fortnite, Minecraft, Rocket League ja palju teisi oma Xboxil. Nüüdseks on loonud ka Sony loodud PlayStation beta versioone arvutimängudest, mis ei ole veel täiuslikud. 

Foto: Shutterstock

Vanemad mängud

Kui soovid soetada endale kõige uuemat mängukonsooli, siis on kindlasti Sinu mureks vanade lemmikute mängude mängimine. Kui näiteks sisestada Xbox 360 mäng Xbox One konsooli, on Sul võimalus alla laadida sellest digitaalne versioon, mis võimaldab Sul mängu mängida uuemal konsoolil. Mõned mängud on isegi ostetavad läbi vastava Microsofti poe ning ostes Xboxi premium paketi on võimalik iga kuu saada tasuta Xbox 360 mäng.

PlayStationi kasutajatel on selleks vaid üks võimalus - PlayStation Now. See on teenus, mis võimaldab Sul mängida näiteks PlayStation 3 mänge väikese lisatasu eest. Siiski olenevalt Sinu interneti kiirusest võivad vanad mängud olla aeglased. Isegi kui Sul on kodus vanema konsoolimängud ning soovid neid uuel mängida, pead siiski nende eest maksma. Kui soovid mängida veel vanemaid mänge, oleks mõistlik hoida ka vanem  PlayStationi konsool alles.

Mälu ja graafika

Kuigi mängud töötavad sujuvalt ja näevad head välja mõlemas konsoolis, on PlayStationil kindel eelis - paljud mängud on mängitavad 1080p formaadis, kuid enamus Xbox mängud vaid 900p formaadis. Mõlemad süsteemid võimaldavad mängida palju samu mänge, küll aga oleneb mängu kvaliteet konsoolist - kui võimalik, proovi mängida oma lemmikut mängu mõlemal platvormil, et leida seejärel oma lemmik.

Mõlematel on olemas 500FB või 1GB mälu, mis on piisav, et soetada endale suures koguses mänge ja muud meediat. Premium pakettide soetamisel on võimalik mälu juurde saada või osta.

Foto: Shutterstock

Kasutajasõbralikkus

Microsoft Xboxil on tekkinud uuendustega aina rohkem kasulikke funktsioone - näiteks on võimalik mänge sõpradele kinkida, saada otsest abi läbi Xbox Assisti, kasutada Do Not Disturb režiimi ja palju muudki. PlayStation menüüs võib olla mugavam navigeerida, oma mänge lindistada ja filmida ning Plus versiooniga oma mänge oma sõpradele ka laenata. Mõlemad konsoolid annavad Sulle võimaluse oma mängimist lindistada Twitchis, kuid ainult PlayStation laseb seda teha YouTubes. PlayStation mängijad saavad ka läbi konsooli oma videosi ja pilte laadida üles Facebooki ja Twitterisse, kuid Xboxi sotsiaalvõrgustik on väiksem. Nimelt on igal süsteemil oma plussid ja miinused, mille vahel valida.

Premium paketid

PlayStation Plus kui ka Xbox Live Gold liikmed saavad endale 2 uut tasuta mängu kuus. Lisaks sellele on võimalik igat mängu mängida üle võrgu koos sõpradega ilma kohtumata. Samuti on võimalus osa saada sagedatest mängude allahindlustest ja saada või osta lisamälu.

Mudel

Kõige võimsama kogemuse saamiseks oleks mõistlik soetada eelkõige kõige uuem mudel - PlayStation Pro või Xbox One S. Teatavasti peaks sellel aastal välja tulema ka PlayStation 5, millel on omad eelised vanemate konsoolide ees. Kui otsid soodsamat mudelit vanemate mängude mängimiseks, on mõistlik valida PlayStation 3 või Xbox 360.

Foto: Shutterstock

Valimisel tasub kindlasti arvesse võtta enda ja lapse soove ja eelistusi. Seetõttu võid ise või koos lapsega arutada, milliseid mänge on soov mängida. Seejärel võid tähelepanu pöörata teistele omadustele - millised on konsoolide tehnilised omadused, mälu suurus, kontrolleri mugavus, premium pakettide eelised jne. Kui oled leidnud sobiva või soovid uurida lisa, leiad sobiva mängukonsooli Kaup24 veebipoest.

Copy
Tagasi üles