Parimad keevitajad tulevad Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolist

Copy
Foto: Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli arhiiv

Kevad on aeg, mil hakatakse uurima erinevaid võimalusi kuhu ja mida edasi õppima minna. Kui oled huvitatud metalli, transporditehnika, automaatika ja kinnisvarahoolduse valdkondadest, siis võiksid lähemalt uurida näiteks Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli pakutavaid võimalusi.

Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool on 1. septembril 1971. aastal asutatud riiklik kutseõppeasutus, kus on loodud kaasaegsed õppimistingimused esmase kutseõppe ja täiendkoolituse läbiviimiseks. Ainukese koolina vabariigis on kool sertifitseeritud keevituse valdkonna koolituse läbiviimise alal ning omab keevitussertifikaatide väljaandmise õigust. Seega on väga asjakohane väita, et just sealt tulevad ka Eesti parimad keevitajad, kes oma oskuste ja teadmistega teistele maailmas konkurentsi pakuvad.

Näiteks on tänaseks juba kooli lõpetanud Artem Sapelkini ja Pavel Lebedevi nimed kindlasti selle valdkonna inimestele tuttavad. Sapelkin tuli Eestisse õppima Ukrainast. On pälvinud «Noor Meister 2018» Parima Keevitaja esikoha tiitli ning 2019. aasta augustis kuulus ta ka ülemaailmsetel kutsemeistrivõistlustel «WorldSkills 2019» Eesti esindusvõistkonda. Pavel Lebedevile kuulub aga 2019. aasta Noore Meistri Parima Keevitaja tiitel, «Viru Welderi» 2019. aasta Parima Keevitaja auhind ning samuti esindab ta tuleval aastal jaanuaris üleeuroopalistel kutsemeistrivõistlustel «Euro Skills» Eestit.

Artem Sapelkin
Artem Sapelkin Foto: Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli arhiiv

Kooli arendusjuhi Raul Ammeri sõnul on keevitaja eriala üks populaarsematest koolis ning kindlasti õpilase üks esimesi valikuid sisseastumisel. Populaarsuse ja edu taha jääb tema sõnul hea koostöö meeskonnas, kus arenevad ja õpivad nii õpilane, õpetaja kui ka tööandja. „Koolitame ju õpilasi töömaailma sisenema ning kompetentsete pädevustega õpilaste koolitamisel on oluline osa meie väga headel koostööpartneritel. Õpilased sooritavad oma praktika nime teinud ettevõtetes, kes on ka töömaailmas suurimad tööandjad“ ütleb ta. Aga loomulikult ei koolitata ainult keevitajaid.

Raul Ammer tutvustamas noortele kooli erialasid.
Raul Ammer tutvustamas noortele kooli erialasid. Foto: Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli arhiiv

Suur erialavalik

Mehaanikakooli õppekavad on statsionaarsed, nii päevased kui õhtused, mis võimaldavad kooli kõrvalt ka tööl käia. Vastuvõtukriteeriumiteks on põhiharidus, keskmine hinne, kutsesobivuse test ja vestlus. Õppekavade pikkused jäävad sõltuvalt erialast üldjuhul ühe ja kolme aasta vahele ning mitmed õppekavad on nii eesti kui vene keeles. Erialavalik on suur ja mitmekesine ning kindlasti leiab igaüks endale meelepärase just teda huvitavast valdkonnast:

  • Autovaldkond

Automaaler

Mootorsõidukitehnik, spetsialiseerumine sõiduautotehniku erialale

Autoplekksepp-komplekteerija

Autokeretehnik

Sõidukite kere- ja värvitööde meister

Sõidupindade hooldaja ja rehvitehnik

  • Metallivaldkond

Keevitaja

Metallilõikepinkidel töötaja treial/freesija

CNC lehtmetalli töötlemispinkide operaator

Keevitaja osakutse MAG keevitaja

Keevitaja osakutse TIG keevitaja

CNC metallilõikepinkidel töötaja spetsialiseerumisega treial või freesija

  • Ehitusvaldkond

Kinnisvarahooldus

Ehitusplekksepp

Soojuspumpade paigaldaja

Veevärgi lukksepp

Tehnosüsteemide ehitus

Kinnisvara hooldusmeister

  • Automaatikavaldkond

Automaatik

Automaatik-tehnik

Foto: Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli arhiiv

Miks valida just Tallinna Lasnamäe Mehaanikakool?

  • Võimalus omandada tasuta väärt elukutse. Kõikide erialade õppekavad on välja töötatud koostöös tööandjate esindajatega ning arvestatud on töömaailma vajadustega. Kutsekoolis omandatud eriala annab võimaluse nii õpingute jätkamiseks kõrgkoolis kui ka iseseisva meistrina töötamiseks tulevikus.
  • Kaasaegne õpikeskkond. Kõik kooli õppetöökojad on varustatud kaasaegse tehnikaga.
  • Töökohapõhine õpe ehk õpipoisiõpe, mille puhul õppija läbib 1/3 õppest koolis ja 2/3 erialasel tööl ettevõttes. Töökohapõhine õpe toimub praktikakohas ja koolis nii kontaktõppe kui iseseisva tööna.
  • Paindlik õppekorraldus. Õppijal on vajadusel võimalik õppida individuaalse õppeplaani alusel. Kutseõppes õppimine toimub enamasti õhtusel ajal, mistõttu on võimalik õppimise ajal ka töötada.
  • Tähtsal kohal on õppija igakülgne toetamine ning sõbralik ja hooliv koolipere. Õppija saab taotleda õppetoetust ja täiendavat toetust majanduslike probleemide korral ning Tallinnast väljaspool elavate õpilaste sõidukulud hüvitatakse. Kutsekeskharidust omandav õppija saab tasuta lõunasöögi, kui ta vanus on alla 19. eluaasta. Koolis töötab sotsiaalpedagoog ning igal õpperühmal on oma rühmajuhendaja.
  • Koolis pakutavad erialad pole ainult meestele. Kui varem töötasid metallierialadel peamiselt mehed, siis viimasel ajal on järjest rohkem õppima tulnud ka naisi.
  • Õpilaskodu. Soovi korral on võimalik õppimise ajal elada Tallinna Teeninduskooli õpilaskodus, Lastekodu tänaval.

Dokumente saab Tallinna Lasnamäe Mehaanikakooli esitada elektrooniliselt SAIS-keskkonnas 31. juulini. Paberkandjal dokumente saab esitada 1. juunist 31. juulini. Vestlused ja testid toimuvad 2. ja 3. juulil ning 3. augustil. Vestluse aeg määratakse automaatselt dokumentide vastuvõtu ajal. Vastuvõtt kolmandatest riikidest saabunud õppijate jaoks toimub 1. juunist 10. juulini ning 13. augustist 23. augustini. Rohkem infot õppekavade ja sisseastumise kohta leiad kooli koduleheküljelt

Copy
Tagasi üles