PÕHJALA VAADE Viirusega nakatus ka Põhjamaade ühtsus

Triin Oppi
, kolumnist
Copy
Solen Ostermann peseb käsi Nord­strandi Steineri koolis Oslos. Nooremad õpilased lubati Norras kooli tagasi juba mõne nädala eest ning täna avaneb sama võimalus vanematel põhikoolilastel, kuid ekspertide hinnangul polnud koolide sulgemine viiruse leviku piiramiseks eriti tõhus meede.
Solen Ostermann peseb käsi Nord­strandi Steineri koolis Oslos. Nooremad õpilased lubati Norras kooli tagasi juba mõne nädala eest ning täna avaneb sama võimalus vanematel põhikoolilastel, kuid ekspertide hinnangul polnud koolide sulgemine viiruse leviku piiramiseks eriti tõhus meede. Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix/Reuters/Scanpix

Nagu ikka lähedaste sugulaste seas, aasivad ja võtavad omavahel mõõtu ka Põhjamaad – nii visatakse nalja soomlaste tagasihoidlikkuse, norralaste rikkuse, taanlaste vabameelsuse ja rootslaste kombekuse üle.

Koroonaviirusekriisi lahendamise valikud on selle pildi äkitselt justkui pea peale keeranud: Taani keelab ja käsib, samas kui Rootsi on vabaduse lipulaev. Eks selles ole terake tõtt, aga tegelikkus on siiski kirjum.

Kuigi Taani oli üks esimesi riike, kes keeras koroona leviku taltsutamiseks end lukku, oli ta ka üks esimesi, kes hakkas aprilli keskel ühiskonda taas ettevaatlikult ja sammhaaval avama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles