Kohtunikud lõpetasid rusikamatšid enne saatuslikke lööke

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Justin Gaethje (paremal) kostitamas Tony Fergusoni järjekordse obadusega. Siin pildil on kõik veel enam-vähem viisakas.
Justin Gaethje (paremal) kostitamas Tony Fergusoni järjekordse obadusega. Siin pildil on kõik veel enam-vähem viisakas. Foto: AFP/SCANPIX

Kui Euroopas ollakse praegu ootusärevaid, millal antakse avapauk Saksamaa jalgpalli taasalustamiseks, siis tegelikult pani üks spordiala juba möödunud nädalavahetusel stardipakkudelt ajama, kui toimus suur vabavõitlusõhtu UFC 249.

Kuigi üritus viidi läbi publikuta, jälgis internetiavarustes rusikakangelasi miljoneid inimesi. Ja nad kõik nägid, kuidas ala üks tõusvaid tähti, ameeriklane Tony Ferguson – mees, kes pidi järgmisena vastamisi minema valitseva maailmameistri Habib Nurmagomedoviga – kaotas üllatuslikult kaasmaalasele Justin Gaethjele.

Tõsi, põrandale Fergusoni ei löödud, kuid selles on «süüdi» ainult matši kohtunik, kes luges duelli enne seda lõppenuks. Seda põhjusel, et Fergusonil olid tasakaaluhäired ning jätkamine olnuks tervisele ohtlik. Nagu hiljem selgus, oli tegemist väga aruka lükkega, kuna arstid fikseerisid Fergusoni silmakoopast ka mõra. Veel õõvastavamat vaatepilti sai näha ühes soojendusmatšis, kus Niko Price’il oli üks silm täielikult kinni paistetanud. Sealgi lõpetas matši kohtunik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles