Endist elu igatsev Euroopa astub kõhklevaid samme (1)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Reisijad Pariisi Saint-Lazare’i raudteejaamas. Piisava distantsi hoidmisele aitavad kaasa maha joonistatud ringid. 
Reisijad Pariisi Saint-Lazare’i raudteejaamas. Piisava distantsi hoidmisele aitavad kaasa maha joonistatud ringid. Foto: BERTRAND GUAY/AFP/SCANPIX

Uue nädala algusele iseloomulikult tegid mitmed Euroopa riigid eile oma järgmised käigud malemängus salakavala vastasega, kus iga valearvestuse tagajärjed võivad olla rängad. Kui Prantsusmaa astus alles oma esimese suurema sammu tavaellu naasmise poole, siis juba varem piiranguid leevendama asunud Saksamaal on näha muret tekitavaid märke.

Pea 177 000 nakatumise ja 26 380 koroonasurma tunnistajaks olnud Prantsusmaa alustas eile ettevaatlikult kaheksa nädalat kestnud karantiinireeglite leevendamist. Päev varem registreeriti riigis 70 koroonasurma, see on viimase seitsme nädala madalaim näitaja.

Piirangute leevendamise nimel jagati riik kaheks ehk punaseks ja roheliseks tsooniks. Roheline tähistab kaardil madalamat viiruse leviku riski ja võimaldab piirangute kiiremat leevendamist, punane annab aga märku kõrgemast ohutasemest ja sellest, et haiglad on endiselt surve all. Ehkki suurem osa Prantsusmaast on kaardil värvunud roheliseks, on riigi kirdeosa ja ka pealinn Pariis kaardil veel punased. Kokku on punane indeks antud 101 departemangust 32-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles