Eestlaste finantsvarad kasvavad kohustustega võrreldes ennaktempos

Copy
Kuigi Eesti elanike üldine kukkur läheb aina priskemaks, jaguneb suurem osa sellest suhteliselt väikese hulga inimeste vahel.
Kuigi Eesti elanike üldine kukkur läheb aina priskemaks, jaguneb suurem osa sellest suhteliselt väikese hulga inimeste vahel. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Pank avaldas eile kohustuslike pensionifondide varade mahu näitajad esimese kvartali kohta. Summa ulatus kokku 4,46 miljardi euroni, mida on kuus protsenti vähem kui eelmises kvartalis, kuid samas viis protsenti enam kui mullu samal ajal. Tasub aga tähele panna, et tegemist on kvartali keskmise näitajaga, mis seetõttu ei kajasta otse väärtpaberiturge veebruaris-märtsis tabanud krahhi.

Aastate jooksul on valminud terve hulk uuringuid, kuid need kõik näitavad, et arvestatavaid sääste leidub üsna väikesel osal Eesti inimestest. Ilmekas on Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse mullu tellitud küsitluse tulemus, mille järgi umbes kolmandik eestlastest kasutab kevadist tulumaksutagastust igapäevaste kulutuste katmiseks ning ainult veerand paneb selle raha kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles