Ülikooli pääseb tänavu üle noatera (2)

Carl-Robert Puhm
Copy
Eksamipäeva korraldus ei erine eriti varasemate aastate omast, õpilastele pakutakse vaid võimalust kasutada isikukaitsevahendeid.
Eksamipäeva korraldus ei erine eriti varasemate aastate omast, õpilastele pakutakse vaid võimalust kasutada isikukaitsevahendeid. Foto: Marko Saarm

Tänavuste riigieksamite tulemuste selgumine tõotab lükkuda juuni viimastele päevadele. See võib tingida aga olukorra, kus ülikooli pürgija saab oma tulemuse teada vaid paarkümmend tundi enne seda, kui kõrgkoolide vastuvõtt lõppeb.

Ehkki tänavu on gümnaasiumide riigieksamid koroonakriisi tõttu vabatahtlikud, otsustas enamik abituriente need siiski sooritada. Matemaatikaeksamit teeb 79 protsenti ning eesti keele eksamist võtab osa 88 protsenti kevadel taotluse esitanud eksaminandidest.

Põhjus, miks gümnasistid eksamitest loobuda ei söandanud, peitub ülikoolides. Nimelt nõuavad kõik kolm Eesti suurimat kõrgkooli – Tallinna Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ning Tartu Ülikool – enamikul bakalau­reuseõppe erialadel riigieksamite tegemist.

See panebki koolitee distantsõppega lõpetanud abituriente viimast pingutust tegema siis, kui tavapäraselt juba puhkusel ollakse: 29. mail eesti keele ning 5. juunil matemaatika eksamit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles