Mihhail Kõlvart: 2+2 võib olla soovituslik, nõuda inimeste käest me seda enam ei saa (5)

Brita-Maria Alas
Copy
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Tairo Lutter

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart leidis, et spordisaalide ja ujulate avamisel 2+2 reeglite järgimist nõuda on põhjendamatu, ning tegemist peaks olema vaid soovitusega. Viroloogiaprofessor Irja Lutsar aga kommenteeris, et reegel jääb.

Spordisaalid ja ujulad plaanitakse avada 18. maist, mil kehtib veel 2+2 reegel. Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on reeglit keeruline kontrollida, mistõttu peaks inimestele eelkõige selgitama, kuidas nõudmist täita.

 «Me peaksime inimestele seletama, kuidas näiteks seda reeglit on võimalik täita basseinis, aga isegi spordihallis, aga kui me saame aru, et reegli jägimine ei ole enam võimalik, siis seda tuleb ausalt tunnistada ja niimoodi ka välja öelda. See võib olla soovituslik, aga nõuda inimeste käest me seda enam ei saa ja rääkimata sellest, et seda ei ole võimalik kontrollida,» kommenteeris linnapea Rahvusringhäälingule

Viroloogia- ja mikrobioloogia professor Irja Lutsar ütles, et 2+2 reegel jääb, ning vee ega pindade kaudu viirus ei levi. «Praegu see 2+2 jääb, keegi ei hakka ju sentimeetreid mõõtma, aga see teave on, et me hoiame distantsi,» ütles ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles