Lennureisijaid ootab ees suur hulk uusi reegleid

Erik Aru
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Osa reisilennukeid on reisijate puudusel hakatud kasutama kaubaveoks ja mõnel puhul selleks otstarbeks ka ümber ehitatud.
Osa reisilennukeid on reisijate puudusel hakatud kasutama kaubaveoks ja mõnel puhul selleks otstarbeks ka ümber ehitatud. Foto: Tairo Lutter

Esmaspäeval, 18. mail avab airBaltic taas otselennuliinid Tallinnast Amsterdami, Kopenhaagenisse, Oslosse ja Riiga; Vilniusesse saab lennata 25. maist. Nii avaneb järgmisest nädalast aina enam ka eestlastel võimalus omal nahal kogeda, kuidas on reisilennundus koroonapandeemia mõjul muutunud.

Rahvusvahelise Lennu­transpordi Assotsiatsiooni (IATA) hinnangul võib koroonakriisiga seotud kahju lennufirmadele ulatuda 314 miljardi dollarini.

Viiruspuhangu mõjul on kehtestatud terve hulk igasuguseid reegleid ja piiranguid. Iseäranis tasub meeles pidada seda, et ühtseid reegleid pole – järgmises riigis ja lennujaamas ning lennukis võib kehtida juba teistsugune eeskiri. Aga muidugi tasub olla valmis ka selleks, et sihtpunktis ootab ees paar nädalat karantiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles