Populaarteaduslikku faktikirjandust lastele ja noortele

, mälumänguhuviline lugeja
Copy
«Teadmiste entsüklopeedia. Geenius».
«Teadmiste entsüklopeedia. Geenius». Foto: Raamat

Tänavune, eriline kevad on vist kõigilt nõudnud erilise või keskmisest erilisema elu elamist. Andnud juurde või tuletanud meelde teadmisi ning mõnel puhul ka oskusi. Paljudele on see kevad andnud ruumi lugeda ning seejärel olla märksa targem ja uute teadmiste võrra rõõmsam.

Kirjastuse Koolibri planeerijad ei võinud ilmselt aimatagi, või kui, siis kõhutunde ajel, millise jackpot’i nad tänavu kevadesse planeeritud trükistega võidavad. Sihtrühmalt lastele ja noortele, kuid sobivaks lugemiseks kõigile mõeldud populaarteaduslikud raamatud «189», «Puud» ja «Teadmiste entsüklopeedia. Geenius» on täpselt sellised lugemised ja vaatamised, mille mõne lehekülje peale ka elukogenud sirvija kindlasti üllatusest kulmu kergitab ja ehk mõnegi fakti kõrva taha paneb.

Kas või hiilgamiseks mõnel tulevikus toimuval seltskondlikul koosviibimisel. Või siis sellepärast, et see fakt tundub lihtsalt nii fantastiline. Näiteks teadmine, kuidas puud internetti kasutavad (nende TCP/IP moodustab seeneniidistik) või millist infot nad isekeskis jagada mõistavad («akaatsia, ae… kaelkirjak tuleb, muuda end nüüd kibedaks ja vastikuks»).

Need põnevad read on kirjas raamatus «Puud», mis lisaks sedalaadi faktidele sisaldab küll vist kõike, mida puudest kirjutada annab. Seemnest kännuni, lehtedest rääkimata. Ja suurim väärtus on teada saada, kui tähtsad sotsiaalsed olendid puud nii üksteise kui ka ümbritseva suhtes on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles