Vanglates taastati lühiajalised kokkusaamised

BNS
Copy
30.10.2019. Tallinna vangla. (FOTO: ERIK TIKAN/ Postimees grupp
30.10.2019. Tallinna vangla. (FOTO: ERIK TIKAN/ Postimees grupp Foto: Erik Tikan

Alates esmaspäevast taastati vanglates lühiajalised kokkusaamised ja alates juunist saab end samuti registreerida pikaajalistele kokkusaamistele, teatas justiitsministeerium. 

Kohtumised lähedastega on esialgu lubatud klaasist vaheseinaga eraldatud ruumis neile vangidele, kes ei ole nakkuskahtluse tõttu paigutatud isolatsiooniosakonda.

Osaliselt taastati vanglates ka õppetöö ja riigikeeleõppe. Kui eriolukorra ajal jagasid kaplanid vaimulikku osadust individuaalselt vangiga vesteldes, siis nüüd on taas lubatud jumalateenistuste korraldamine vanglas asuvates kabelites.

Kui eriolukorras suhtlesid kriminaalhooldusametnikud hooldusalustega eelkõige telefoni teel, siis emaspäevast taastati osaliselt kriminaalhooldusaluste vastuvõtud esindustes. Alko- ja narkokontrollid toimusid ka eriolukorra ajal.

Veel südaööni saab kõikide vanglaid puudutavate eriolukorrast tulenevate küsimuste kohta infot vanglateenistuse infotelefonilt 620 8292. Edaspidi saab küsimuste korral pöörduda iga vangla poole eraldi: Tallinna vangla telefoninumbril 612 7539, Tartu vangla telefoninumbril750 0806 ja Viru vangla telefoninumbril 663 7900.

Eriolukorrast väljumisstrateegia rakendamist alustati vanglates juba 29. aprillil. Vangidel ei ole Eestis koroonaviirust tuvastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles