Uss mättal ja teised JOKK-viisid metsa rüüstata (20)

Ülle Harju
, reporter
Copy
«Liha-supist-välja» Tiit Lepa metsas. Ainuüksi kasutusvaldaja tekitatud roobaste silumine maksaks Lepa hinnangul samapalju, kui ta tehingust tulu sai.
«Liha-supist-välja» Tiit Lepa metsas. Ainuüksi kasutusvaldaja tekitatud roobaste silumine maksaks Lepa hinnangul samapalju, kui ta tehingust tulu sai. Foto: Ülle Harju

Keskkonnaministeerium raporteerib kaitsealuse metsa rohkusest Eestis, tegelikult on artiklis mainitud kaitsealadel umbes 43 hektarit metsa JOKK-rüüstatud. Seaduseväänajate rüüsteretki aitaks takistada alade kaitse-eeskirjad, ministeerium aga käsib seaduslikku raiet lubada.

Raiepiirangutele saab vilistada lihtsaid skeeme kasutades. Üks neist on ringitamine, mille variatsiooni «Uss mättal» saab näha Põlvamaal maalilise Taevaskoja külje all Ahja jõe maastikukaitsealal.

Kaitse-eeskiri lubab Ahja jõe piiranguvööndis uuendusraietest vaid veerraiet. See on kitsas lageraieveereke valitsevate tuulte eest varjatud metsaservas, mis laseb omanikul natuke teenida ja vana metsa varjus noorel metsal sirguda. Seaduseaugu abiga saab veerraiet tunduvalt laiemaks venitada.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles