Koroona on toonud hasartmängurid internetti

Copy
Foto: Shutterstock

Kui tavaliselt on kevad olnud aktiivne spordisündmuste aeg, siis tänavu aastal on see möödumas teisiti. Ära jäänud spordisündmused on pannud neid inimesi, kel oli muidu harjumus käia spordibaarides panuseid tegemas või aeg-ajalt kasiinodes õnne proovimas, nüüd alternatiive otsima.

Spordiennustuste tegemine ja kasiinod ei ole aga ainult meelelahutus, vaid ka töösektor, mis annab tööd tuhandetele inimestele. Kui koroona tõttu keelati kogunemised, said kiiresti üheks alternatiiviks online kasiinod, mille eelisteks päriskasiinode ees on võimalus mängida igal ajal ka nutiseadmes ning suur valik erinevaid kasiinomänge, mille hulka kuuluvad näiteks mänguautomaadid, live-kasiino ja kraapekaardid. Lisaks pakuvad enamik neist ka spordiennustust, online bingo ja pokkeri mängimise võimalust ning seda kõike kodunt lahkumata. Seega võib öelda, et majanduslikus mõttes võimaldavad internetti kolinud kasiinod endiselt panuseid teha ja mänge mängida ning ehkki hasartmängusektorit on koroona mõjutanud nii nagu teisigi valdkondi, on see siiski abiks olnud.

Kuidas aru saada, kas tegemist on usaldusväärse veebikasiinoga?

Samas ei ole online kasiinod sugugi uus nähtus, vastupidi. Veebikasiinode traditsioon sai alguse 90ndate keskel. Tänaseks on virtuaalsetest mängusaalidest saanud väga menukad meelelahutuskohad, need on oluliselt arenenud ning neid on väga palju, mistõttu on paraku palju ka selliseid kohti, mis on pandud toimima nii, et mängijal puudub tegelikult igasugune võiduvõimalus. Mängija panustab ja käib raha välja, aga kui isegi võidab, siis leitakse ikka põhjus, miks võidusummat mitte välja käia. Seega on oluline usaldusväärsuse puhul jälgida, et kasiinol oleks tegevusluba. Eesti hasartmänguseaduse kohaselt peavad kõik hasartmängukorraldajad end nõuetekohaselt registreerima ja hankima Maksu- ja Tolliametilt (MTA) tegevusloa.

Praeguse seisuga tegutseb Eestis 16 online kasiinot, mis omavad Eesti kaughasartmängu litsentsi. Litsentseeritud online kasiino võidud on maksuvabad, mis tähendab, et need makstakse mängukorraldaja poolt ja mis omakorda toetavad Eesti sporti. Kuid nagu tavakasiinodes, on ka online kasiinos mängimine Eestis lubatud alates 21. eluaastast ning spordiennustuste tegemine 18. eluaastast.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy
Tagasi üles