Koroonakriis tõmbab Õismäe rannaspordihalli ehitusele kriipsu peale (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Rannaspordihalli nurgakivi pandi 2019. aasta veebruaris, praegu­ avaneb ehitusplatsil selline pilt.
Rannaspordihalli nurgakivi pandi 2019. aasta veebruaris, praegu­ avaneb ehitusplatsil selline pilt. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Õismäe tee 130 on justkui äraneetud aadress: varem seisis seal pikka aega tühjalt koolihoone, kus pidevalt tulekahju puhkes, nüüd riivab silma mahajäetud ehitusplats.

2011. aastast seisis seal tühi koolihoone, mida vandaalid nüri järjekindlusega rüüstasid ja põlema panid. 2013. aastaks said pätid jagu hoone valve- ja elektrisüsteemist. Kuna elektrit polnud, ei saanud hoonet ka tehnilise valve alla panna. Seetõttu muutus sissemurdmine ja süütamine igapäevaseks. Kui Õismäe kohale kerkis suur must suitsupilv, polnud selle põhjust vaja pikalt mõistatada. Mõnikord pidid päästjad lausa kolm korda päevas endist koolimaja kustutama.

2015. aastal võeti lõpuks vastu otsus hoone lammutada ning sellest ajast oli seal tühi plats, kuni möödunud aasta alguses sõlmis linnavaraamet hoonestusõiguse lepingu firmaga Tallinna Spordibaasid OÜ, kes pidi krundile ehitama rannaspordihalli.

Mullu, vahetult enne valimisi pandi spordirajatisele suure pidulikkusega nurgakivi, kohal oli peaaegu kogu linnavalitsus. Pärast seda jäi ehitusplatsil aga vaikseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles