Bolt alustab Tallinnas elektritõukerataste laenutuse hooaega

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Lilli Tölp

Alates tänasest saab Tallinnas laenutada Bolti elektrilisi tõukerattaid.

Pealinnas algav teine tõukerataste hooaeg toob tänavatele uued tõukerattad ja ohutusmeetmed.

Bolti tõukerataste suunajuht Thomas Tammus ütles, et nad jäid eelmise aastaga väga rahule. Elektrilist tõukeratast saab rentida samast Bolti rakendusest, kust autot tellida. Samas rakenduses on näha ka tõukerataste asukohad. Ratta saab lahti lukustada sellel oleva QRkoodi abil. Esmakordsel Bolti tõukeratta kasutamisel kuvab rakendus sõitjale tõukeratta kasutusjuhendi.

Tõukeratta lahti lukustamine maksab 50 senti ja iga kasutatud minut 15 senti. Näiteks 10-minutiline sõit, millest piisab paari-kolme kilomeetri läbimiseks, maksab sõitjale 2 eurot. Ühe päeva jooksul maksab tõukeratta kasutamine sõitjale maksimaalselt 15 eurot.

Tallinnas saab tõukeratastega liikuda maksimaalselt 20 km/h, kuid sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Teatud alades, näiteks vanalinnas, on tõukeratta maksimaalne kiirus automaatselt piiratud, et liiklemine oleks ohutum. Samas näiteks Reidi teel on lubatud kiirus 25 km/h, sest seal on rohkem ruumi ja eraldi jalgrattateed. Elektritõukeratastega on soovitatav liigelda jalgrattateel või selle puudumisel kõnniteel.

Sõidu lõppedes saab kasutaja ratta parkida mõnda ohutusse kohta, täpsed alad, kuhu tõukeratast jätta võib, on rakenduses kaardil ka tähistatud. Kui kasutaja jätab ratta ettenähtud alast väljapoole, on selle eest ette nähtud trahv 40 eurot. Tõukeratast saab rentida alates 18. eluaastast.

Bolt alustab Tallinnas hooaega Ninebot MAX tõukerattamudeliga, mis on eelmise hooaja mudeli edasiarendus, millel on suuremad rattad ja vastupidavam konstruktsioon. Teenus on esialgu kättesaadav samades linnapiirkondades, kus eelmisel hooajal, lisaks ka Tallinna külje all Peetris. Hooaja käigus on Bolt valmis tõukerataste arvu ja teeninduspiirkonda ka suurendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles