Reps saadaks lapsed kooli augusti keskel

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kas lapsed peavad juba augustis õpikutega koolikotte täitma?
Kas lapsed peavad juba augustis õpikutega koolikotte täitma? Foto: Dmitri Kotjuh www.kotjuh.com

Eile hommikul ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps (Keskerakond) rahvusringhäälingu otsesaates, et koolilapsed võiksid uut kooliaastat alustada juba 15. augustil.

Minister Reps ütles, et augusti keskel õppeaasta alustamist on plaaninud mitu kooli. Tema sõnul saaks anda tunde nendele õpilastele, kes vajavad järeleaitamist, samuti saaks korraldada kevadel ärajäänud klassiekskursioone ning muid tegevusi, mis kevadel jäid toimumata.

Hiljem tegi Mailis Reps pöördumise, kus kinnitas, et tarkusepäev ja kooliaasta algus on endiselt 1. septembril. «Üleriigilist suunist, et kõik läheksid 15. augustil kooli, kindlasti ei ole plaanis. Eriolukorra ajal suhtlesin aktiivselt lapsevanemate, õpetajate ja koolijuhtidega ning väga paljude muude teemade kõrval tuli jutuks ka küsimus, kas oleks võimalik alustada tänavu tegevustega koolis enne õppeaasta ametlikku algust,» ütles Reps. Tema sõnul ei toimu see ka esimest korda ning sedasorti erandeid on ka varasematel aastatel tehtud. «Kindlasti aga on tegu võimaluse, mitte kohustusega ning tänavusel erilisel aastal on selle võimaluse vastu rohkem huvi tuntud,» selgitas Mailis Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles