Keskerakonnale tegi kopsaka annetuse sportlik ärinaine (43)

Andres Einmann
Copy
2016. aastal osales Jana-Helen Juhaste 34. Tartu jooksumaratonil.
2016. aastal osales Jana-Helen Juhaste 34. Tartu jooksumaratonil. Foto: Kayvo Kroon / Sportfoto

Keskerakonnale ootamatult 50 000 eurot annetanud Tartu ettevõtja Jana-Helen Juhaste on seni avalikkuse eest varjule jäänud ja ka interneti avalikest allikatest otsides ei leia tema kohta just kuigi palju infot. Tegemist on sportliku naisega, kes on osalenud ratta- ja jooksumaratonidel, kuulub mitme firma juhatusse ning kel on olnud õnne Tartu Tasku keskuse toidukohtade loosikampaanias.

Jõgevamaalt pärit 35-aastane Juhaste oli esimeses kvartalis suurim Keskerakonnale annetaja. Peaministripartei sai esimeses kvartalis annetusi kokku 108 705 eurot, millest ligi poole ehk 50 000 eurot annetas toosama Jana-Helen Juhaste. Keskerakonna esimese kvartali annetuste aruande järgi tegi naine 22. jaanuaril Keskerakonnale kaks 25 000 euro suurust ülekannet. Juhastele järgneb ettevõtja Anu Adermann, kelle annetus on viis korda väiksem – 10 000 eurot.

Seni on Juhaste ajakirjandusega suhtlemist vältinud nii palju kui võimalik ja andnud vaid nappe kommentaare. Kolmapäeval teatas ta Keskerakonna vahendusel ajakirjandusele, et 50 000 euro suurune annetus pärineb tema isiklikust rahast.

Kommentaarid (43)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles