Kaasaskantava kõlari võlud ja valud

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Kaasaskantavad kõlarid on tänapäevases maailmas muutumas aina populaarsemaks - juhtmevaba ja kompaktne kõlar on kindlasti meeldivaks kaaslaseks nii matkale, reisile, sõprade juurde kui ka kodus kasutamiseks. Need väikesed ja kerged vahendid annavad Sulle võimaluse kaasas kanda oma muusikat kus iganes ilma, et peaksid üleliia vooluallika leidmise üle muret tundma.  Kuigi see võib tunduda äärmiselt mugav lahendus muusikasõpradele, on lisaks kõlari plussidele ka miinuseid, mida peaks enne selle soetamist teadma.

Eelised

Juhtmevaba

Tänu tänapäevasele tehnoloogiale võimaldab see meil kasutada erinevaid vahendeid juhtmevabalt. See kehtib ka kõlarite puhul - Bluetooth ühendusega kõlarid annavad meile võimaluse võtta kõlarid kaasa kuhu iganes ilma, et peaksid muretsema vooluallika leidmise pärast, et muusikat kuulata. Nii ei esine majapidamises ka ebavajalikke juhtmeid, mille otsa võid nii Sina, Sinu pereliikmed kui ka koduloomad komistada. Küll aga tasub hoida silm peal kõlari akul, sest mingil hetkel võib siiski vooluallika abi koos juhtmega vaja minna. 

Foto: Shutterstock

Mugavus

Kaasaskantavad kõlarid on oma olemuselt üsna väikesed ja kompaktsed, mistõttu on seda ka väga kerge kaasa võtta. Kõlarit võid liigutada oma majapidamises erinevatesse kohtadesse või panna see kotti ning haarata see endaga kaasa suuremale matkale, võttes oma lemmikmuusika igale poole kaasa. Muidugi ei pea kõlarit kasutama vaid muusika kuulamiseks - kasuta seda ka parema heli kvaliteedi saavutamiseks näiteks filmide vaatamisel või sõpradega videokõne tehes.

Bluetooth ühendus

Nagu eelnevalt sai mainitud, siis Bluetooth ühendus on peamine põhjus, mispärast on võimalik seadet kasutada juhtmevabalt. Lisaks sellele on seda võimalik ühendada mistahes seadmega, mis ka ise saab Bluetooth ühendusel töötada - telefonid, arvutid või isegi televiisorid. Nii saad valida ise, mida ja millega Sa midagi kuulata tahad ilma, et peaksid hakkama iga seadme jaoks eraldi juhet otsima.

Veekindlus

Üheks juhtmevaba kõrvaklappide eeliseks on veekindlus - kuna seade töötab akutoitel, on osad mudelid disainitud nii, et isegi vette kukkudes ei lähe need rikki ega kaota oma toote kvaliteeti. Nii saad mõnusalt kuulata muusikat basseini ääres või rannas ilma, et peaksid kartma. Küll aga ei tasu seda veekindlust kohe testima hakata - see on pigem eelis siis, kui peaks seade kogemata veega kokku puutuma.

Foto: Shutterstock

Miinused

Aku eluiga

Kuna kõlar töötab aku põhiselt, siis tuleb ka seda aeg-ajalt laadida. Küll aga võib see muutuda mõnikord tüütuks kui keset muusika kuulamist aku tühjaks saab ning pead leidma siiski pistikupesa, et seda laadida. Suureks miinuseks võib olla seetõttu pigem just aku eluiga - lühikese eluea puhul on üsna tülikas seadet pidevalt laadida. See muidugi oleneb ka mudelist endast - erinevatel mudelitel on erinevad aku vastupidavused, mis tagavad lühikese või pika kõlari töötamise aja.

Helikvaliteet

Kaasaskantavate kõlarite puhul, mis töötavad elektrilise lainete ehk Bluetooth ühenduse abil, on keeruline saavutada kõige paremat helikvaliteeti. Seetõttu on oluline tutvuda lähemalt ka kõlarite omadustega - milliseid helisagedusi ja võnkeid kõlar võimaldab? Kindlasti mängib rolli ka kõlari suurus - mida suurem kõlar, seda jõulisemat heli on võimalik saavutada. Kui Sinu jaoks on eriti olulisel kohal heli bass ja muud sarnased faktorid, tasub eelkõige eelistada juhtmega suuremaid kõlareid.

Seadmete vaheline ühendus

Kuigi on Bluetooth ühendus pigem eelis, võib sellel olla ka puudulikke kohti. Kui ühendatav seade on kõlarist kaugel, muutub ka ühendus nõrgemaks, mistõttu võib see kvaliteeti oluliselt mõjutada või hakata “hakkima”. Seetõttu ei pruugi Sa saada seda kasutada sügaval metsas või mujal, kus erinevad ühendused ei tööta nii hästi. Ühendust võivad mõjutada ka majapidamises teised olevad seadmed nagu ruuter ja isegi mikrolaineahi, mistõttu tuleb kas üleliigsed ühendused eemaldada või kasutada kõlarit mujal.

Foto: Shutterstock

Hind

Võrreldes tavapäraste juhtmega kõlaritega võib olla nende hind palju kõrgem. Kui Sinu jaoks on eesmärgiks leida eelkõige soodsam lahendus muusika kuulamisele, tasub mõelda pigem juhtmega kõlarite peale. Hinda muidugi mõjutab ka tootja nimi - näiteks tuntumad kõrvaklappide ja kõlarite tootjad on kindlasti hinnaklassilt kallimalt, kuigi võid leida sama kvaliteediga kõlari vähem tuntud brändilt ja hulganisti soodsamalt.

Juhtmevabad kõlarid on suurepärased vahendid, mis muudavad muusika kuulamise kordades mitmekülgsemaks ja mugavamaks. Kui oled parasjagu otsimas endale sobivat, tasub tutvuda lähemalt valikuga Kaup24 veebipoes.

 
Copy
Tagasi üles