Riik sunnib vahetama tähtsamad investeeringud vähemoluliste vastu (5)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Tartus on Riia tänava raudteeviadukti ümberehitamine täies hoos, kuid riigi investeeringutoetust selle rahastamiseks kasutada ei saa.
Tartus on Riia tänava raudteeviadukti ümberehitamine täies hoos, kuid riigi investeeringutoetust selle rahastamiseks kasutada ei saa. Foto: Margus Ansu

70 miljonit eurot erakorralist riiklikku investeeringutoetust ei tohi linnad-vallad kasutada juba plaanitud remondiks-ehituseks, mis tähendab ahvikiirusel projektide vangerdamist, et rahast mitte ilma jääda.

«Tartu linn saab uuteks investeeringuteks 3,9 miljonit eurot, samal ajal peame edasi lükkama nelja miljoni euro eest juba plaanitud, hoolega kaalutud ehitustöid,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas (RE). Ta nentis, et riigi toetus kulub raskel ajal küll marjaks ära, aga tekkinud on veider olukord: vajalikemaks hinnatud investeeringud tuleb kiiresti asendada teistega.

«Tartu linn on suur, samuti investeeringuvajadus, mistõttu on nõuetele vastavad objektid olemas,» kinnitas Klaas. Tema sõnul kulub riigi erakorralise toetuse raha näiteks lasteaedade rühmaruumide ja Supilinna Oa tänava remondiks.

Samal ajal peab Tartu linn tulevikku tõukama viis-kuus tänavusse eelarvesse plaanitud investeeringut. Põhjus on selles, et kardetavasti laekub tänavu plaanitust kaheksa miljonit eurot vähem tulumaksu. 40-miljonilist investeeringute eelarvet tuleb seetõttu kümnendiku võrra kärpida.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles