Tasuta ühistransport tähendab linnale 20 miljoni euro suurust lisakulutust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevast aastast võib tallinlastel tekkida võimalus ühissõidukites tasuta sõita.
Tulevast aastast võib tallinlastel tekkida võimalus ühissõidukites tasuta sõita. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsuse hinnanguliselt tähendaks Tallinnas tasuta ühistransporditeenuse osutamine linnale ca 20 miljoni euro suurust lisakulu, mida kavatsetakse kompenseerida Tallinna transpordiettevõtete liitmisel vabaneva rahaga ning ressurssidega, mis siiani kulusid Tallinna kanalisatsiooni ja veevärgi väljaehitamisele.

«Kui rääkida finantsidest, siis peame silmas seda, et me hakkame ühele poole saama Tallinna veevärgi ja kanalisatsiooni rajamise tasuga, mida me oleme üsna mitu aastat järjest maksnud. Me saame sealt täiendavaid vahendeid. Teiseks me saame täiendavaid vahendeid mupo töö ümberkorraldamisest, sest sellist totaalset piletikontrolli nagu me praegu peame tegema, me siis enam ei jätka,» rääkis linnapea Edgar Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

«Veel arvestame sellega et tasuta ühistransport toob Tallinna elanike hulka uusi inimesi, mis tähendab ka tulumaksu lisandumist. Ka ühistranspordifirmade ühendamine annab efektiivsust,» lausus Savisaar.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul maksab keskmiselt kümme protsenti ühistranspordi kasutajatest pileti eest täishinna. «Ülejäänud sõitjatel on erinevat laadi soodustused, mis on kehtestatud nii riigi seaduste kui Tallinna õigusaktidega,» rääkis Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles