Eesti üks rikkaim ettevõtja: kõige tähtsam on hoida inimesed kodumaal (16)

Copy
Raul Kirjaneni sõnul töötab nende kontsernis umbes 700 inimest, kes kõik on võtmetöötajad. Seega on koondamised ja palgakärped talle kõige ­viimane variant.
Raul Kirjaneni sõnul töötab nende kontsernis umbes 700 inimest, kes kõik on võtmetöötajad. Seega on koondamised ja palgakärped talle kõige ­viimane variant. Foto: Sander Ilvest

Eesti üks rikkamaid ettevõtjaid, Graanul Investi juht ja omanik Raul Kirjanen rääkis Kuku raadio saates «Majandusruum», et kui üldiselt on Eesti valitsus koroonakriisi ohjeldamisega hästi hakkama saanud, tehti siiski üks suur otsus, mis oli väga rumal.

Kuidas on teie ettevõtted kriisile vastu pidanud?

Arvestades kõiki asjaolusid, siis suhteliselt hästi. Elektri- ja soojatootmine, samuti metsa- ja puidumüük on surve all. Meie põhitoode on aga puidugraanulid, mida toodame ja müüme mitu aastat ette. Need lepingud praegu peavad ja töötavad.

Kas olete koondanud või kärpinud?

Graanul Investis töötab umbes 700 inimest, mis on meie ärimahtude ja käibe (2019. aastal üle 400 miljoni euro – toim) juures pigem väike arv. See tähendab, et kõik töötajad on meie jaoks võtmetöötajad. Mulle kui ettevõtte juhile on inimeste ja nende palkade kallale minek selgelt kõige viimane variant. Me pole selle peale isegi mõelnud.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles