Lunden Food: teeme kõik endast oleneva viiruse piiramiseks (5)

BNS
Copy

Jõelähtme vallas Loo alevikus tegutsev ligi 280 töötajaga toidutööstusettevõte Lunden Food tõhustas esimese meeskonnaliikme nakatumise teate saamisel kohe tootmishoones kehtivaid kaitsemeetmeid.

Ettevõte on isoleerinud nakatunute lähikontaktsed ning jälgib hoolega töötajate tervislikku seisundit, et hoida seeläbi ära nakkuse edasine levik. 

Lunden Foodi juhatuse esimehe Ülo Rekkaro sõnul on tehases tuvastatud viiruspuhang märk sellest, et viirus pole Eestist kuhugi kadunud ning võib vaatamata suurtele pingutustele ja rangetele hügieenireeglitele siiski ootamatult tabada.

Pühapäeval, 31. mail, kui saabus info esimesest diagnoositud koroonajuhtumist meeskonnas, võeti kohe kasutusele täiendavad meetmed, et tagada ettevõtte töötajate ja tootmisprotsessi ohutus.

«Selgitasime välja kõik lähikontaktsed ja saatsime nad kodusele jälgimisele. Võtsime töötajate transpordiks kasutusele rohkem busse, et hoida kinni 2+2 reeglist teel tööle ja koju. Bussides on kohustuslik kanda maske ja desinfitseerida käsi, uuest nädalast alates on bussides tööl turvamehed, kes jälgivad, et kõik bussides viibijad järgiksid ettevaatusabinõusid,» ütles Lunden Foodi juhatuse esimees.

Tema sõnul jätkab ettevõte ka seniste reeglite rakendamist ja kontrolli. «Täna on meie peamine eesmärk kaitsta oma meeskonna ja nende lähedaste tervist. Peame seisma hea ka selle eest, et suudaksime säilitada tarnekindluse, tegemata sealjuures mööndusi töö- või toiduohutuses,» sõnas Rekkaro.

Tema sõnul on tööstuse meeskond alates märtsikuust, mil koroonaviirus Eestis laiemalt levima hakkas, jälginud tavapärasest oluliselt hoolikamalt töötajate tervislikku seisu – igal töötajal mõõdetakse tööle saabudes temperatuuri ning palaviku korral saadetakse ta 14 päevaks koju. Lisaks on tõhustatud märkimisväärselt kontrolli isikukaitsevahendite ja desinfitseerimiste üle.

«Kätehügieen ning isikukaitsevahendite kasutamine on meil toidutööstusele omaselt iga päev äärmiselt rangelt reguleeritud – haigena tööletulek on keelatud nii täna kui ka tavarežiimil töötades. Kriisi tekkides hakkasime lisaks iga vahetuse järgsele desinfitseerimisele tegema veel täiendavat, kõige tõhusama taseme desinfitseerimist nii tootmises kui ka olmeruumides ning viisime eri töölõikude vahelise kontakti miinimumini. Hankisime lisaks kinnastele ja maskidele ka visiirid töötajatele, kes ei saa kanda tavalisi kaitsemaske,» sõnas Rekkaro.  

Ettevõtte juhi sõnul teeb Lunden Foodi meeskond igakülgset koostööd terviseametiga, et saada täiendavaid juhiseid, mis võiksid aidata hoida ära nakkuse edasine levik.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles