Kuidas saada teada, kas ollakse lesk?

Helen Pärk
, kriitik
Copy
Krimikirjanik Eha Veem.
Krimikirjanik Eha Veem. Foto: Ain Liiva

Taimetargad juba teavad, et varemerohu ladinakeelne perenimi Symphytum on tuletatud samatüvelisest kreekakeelsest sõnast, mis tõlkes tähendaks «ühendama» või ka «kokku kasvama».

Kokku on kasvanud ka kuueliikmeline Parmojal elav ning igapäevatööst kõrvale jäänud, bridži mängiv pensionäridest hobidetektiivide seltskond: kohtunik Armin, psühhiaater Rolf, apteeker Saima, matemaatikaõpetaja Emma ning kunstihuvilised õed Maret ja Elle. Klubi uus juhtum saab alguse sellest, et värskeim liige Armin pole oma lesestaatuses päris kindel.

Nimelt kadus tema abikaasa Taimi viis aastat tagasi jäljetult ning kõik toonased otsingud lõppesid tulemusteta. Kui endine kohtunik saab kirja Heasoovijalt, kes lubab talle anda infot naise kadumise kohta, otsustab ta kogu loo Rolfile ära rääkida. Kahekesi tundmatuga kohtuma minna tundub mõistlikum kui üksi.

Heasoovijaks osutub aastaid tagasi Armini poolt mitmeks aastaks vangi mõistetud eluheidik, kelle päevad paistavad loetud olevat, mees pakub tehingut, millest Armin ei saa keelduda. Vastutasuks saab ta kahtlusaluse nime. Selleks hetkeks on käes aeg klubi naisperele kogu lugu ära rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles