Kuidas korraldada meeleolukat suvepidu?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Soojad suveilmad meelitavad inimesed õue koos aega veetma. Aiapeod ja grilliõhtud on sama tähtsad nagu suvel rannas käimine, ujumine, matkamine ja jäätise söömine. Meeleoluka suvepeo korraldamiseks ei pea teil ilmtingimata aed olema - võite ka vabalt otsida endale rannas mõne rahulikuma nurgakese või hoopiski matkaplatsi.

Kui soovite korraldada oma sünnipäeva jaoks unustamatud suvepidu peate te arvestama kõikide detailidega nagu asukoht, dekoratsioonid ja kas peole tuleb soetada peotelk või saate hakkama ilma selleta? Jagame teiega 8 vihjet, mida peaksite oma õue peo korraldamisel silmas pidama.

Valige sobiv asukoht

Tõenäoliselt toimub teie pidu õues - teie tagahoovis, pargis või hoopiski kellegi teise aias. Asukoha valimisel kaaluge vaadet ja maastikku. Valige kindlasti koht, kus maapind on mugavaks istumiseks piisavalt tasane. Kindlasti peaks maalapp olema võimalikult suur, et kõik teie külalised ära mahuksid.

Valgustus

Peale päikeseloojangut hakkab õues hämarduma, ning te vajate oma hoovi pisut valgust. Võite kasutada akutoitega laternaid või välitingumustes kasutatavaid tulukesi, millega saate luua pehme ja romantilise valguse. Tulukesi saate lisada aiatelki, puude otsa ning ka kerida lillepottide ümber. Lisaks võib süüdata küünlaid ja pisikese lõkke, mis lisaks valgusele annab ka külalistele sooja.

Foto: Shutterstock

Kui soovite midagi ekstreemsemat võite otsida peolampe, mis muudavad värvust. Näiteks LED valguslambid on väga ereda valgusega ning saate neid seadistada täpselt enda tuju järgi.

Valige peo värviskeem 

Valige peo värviskeemi jaoks umbes 3-4 värvi, mille järgi enda pidu ülesse kujundada saaksite. Võite kasutada erksaid, pidulikke värve, nagu roosa ja oranž, või hoopiski tumedamaid värve, nagu sinine ja roheline. Kui valik on tehtud, saate osta sama värvilahendusega ühekordsed nõud, küünlad ja aksessuaarid, et tekiks ühtsem tunne.

Lauad ja toolid

Enne pidu arvestage, kui palju inimesi on peole tulemas ning kuidas lauad ja toolid paigutada, et inimesed üksteisest liiga kaugel poleks. Tooge välja kõik lauad ja toolid, mis teil kodus on.

Aiapeo mööbel võiks olla kiirelt kergelt puhastatav, kuna ei tea iial, mis mööbli peale võib kukkuda või kuidas veab ilmaga. Samuti peaks olema mööbel kergesti ümberpaigutatav, vajadusel selline, mida annab juurde tuua ja kõik peoga kaasnev kergelt kokku ning lahti pakitav. Kui teil pole piisavalt laudu ja toole, saate neid rentida peo- või ürituste poodidest. Samuti võite kasutada patju ja tekke, et mõnus mugav istumisnurk seada.

Dekoratsioonid

Padjad, pleedid, lilleseaded, küünlad ja laternad. Mõelge oma peo stiilile - kas pigem pidulik või vaba stiil? Valige välja sobivad laudlinad, mis sobivad kokku eelnevalt teie valikud värviskeemiga.

Foto: Shutterstock

Dekoratsioonideks võite lisada ka õhupalle ning erinevaid paberist meisterdatud linte ja kujundeid. Kui tegemist on sünnipäevapeoga, saate osta spetsiaalsed plastnõude komplektid huvitavate mustritega.

Aiatelk

Aiatelk on suurepärane koht, kus pere ja sõpradega koosviibimistel lõbusalt aega veeta. Saate selle oma tagaaias püsiva päikesevarjuna üles panna. Samuti on aiatelk sääskede ennetamiseks ideaalne peidupaik. Suure valiku kvaliteetseid ja imeliste hindadega peotelke leiate Kaup24 veebipoest.

Toidud

Plaanite peo jaoks grillida kõike head paremat? Seadke oma grill enne pidu üles ja veenduge, et teil oleks piisavalt vahelikke vahendeid ja toitu, et kõik külalised kõhu täis saaksid. 

Kindlasti ärge unustage snäkke - krõpsud, kommid, vahukommid, küpsised, porgandid ja dipikaste, mida on super hea jutupauside vahele näksida.

Foto: Shutterstock

Toidu kõrvale serveeritakse alati ka jooki. Mõelge, kas teie peol on olemas alkohoolsed joogid või pakute enamasti mahla ja gaseeritud jooke

Meelelahutus

Kindlasti vastutage ka selle eest, et peokülalistel oleks lõbus. Õuemängud ja hea muusika on üks parimaid viise enda külaliste tuju tõstmiseks.

Muusika

Enne pidu koostage esitusloend lugudest, mis sobivad teie peo atmosfääriga. Võite kasutada klassikalist, kantrilist, elektroonilist, pop- või instrumentaalseid palasid. Muusika jaoks on teil vaja ka head helisüsteemi. Veenduge, et teil oleks kõlarite jaoks piisavalt pikendusjuhtmeid või valige traadita kõlar. Ennem pidu kindlasti testige kõlarid üle!

Õuemängud

Mängud aitavad luua pidudel sobiva meeleolu ja tutvustada omavahel inimesi. Otsige välja kõige huvitavamad õuemängud oma külaliste jaoks ja alustage nendega juba peo esimestel tundidel. Lisaks mängudele tehke aias ruumi ka veidike spordi jaoks, et külalised saaksid vajadusel mängida sulgpalli, korvpalli või jalgpalli.

 
Copy
Tagasi üles