Pildid ⟩ Reisijad on Elroni rongide asendusbussides justkui kilud karbis (3)

Copy
Reisirongi asemel käima pandud asendusbuss täna õhtupoolikul Valingu-Keila liinil.
Reisirongi asemel käima pandud asendusbuss täna õhtupoolikul Valingu-Keila liinil. Foto: Lugeja foto

Raudteeremondi tõttu peavad rongireisijad sõitma Harjumaal Keila ja Valingu vahelisel lõigul asendusbussidega, samas pole bussides ka parima tahtmise juures võimalik kaasreisijatega distantsi hoida.

Postimehe lugeja saatis kolmapäeval kell 16.45 tehtud pildid bussist, mis toimetas inimesed Valingust Keilasse.

«Inimesed on üksteises kinni, uus reegel on 2-2. Kuuldavasti tuli hiljem veel busse, aga reegli tagamiseks polnud võimalust,» kommenteeris lugeja.

Alates laupäevast, 6. juunist on raudteeremondi tõttu muudetud Keila-, Paldiski-, Riisipere- ja Kloogaranna-suunaliste rongide sõiduplaane. Valingu ja Keila vahel teenindatakse reisijaid ajutiselt bussidega.

Elron: kõik reisijad mahuvad bussidesse

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo selgitas, et raudteeremondi tõttu peab Elron Harjumaal Keila ja Valingu vahelisel lõigul kasutama reisijateveoks asendusbusse. Elron on tellinud asendusbusse vastavalt reisijate arvu statistikale, tuginedes viimaste päevade infole. Kõik sõitjad mahuvad mõistlikult bussidesse.

«Kolmapäeva pärastlõunase reisi puhul oli liini teenindamas kolm asendusbussi, millest üks ootas juba rongi peatusesse jõudes ees ning teised kaks bussi jõudsid peatusesse mõne minuti pärast. Seega oli tegelikult reisijate jaoks kolm bussi nagu ka eelnevatel päevadel, kuid suur osa sõitjaid koondus sellegipoolest ühte bussi. Osad reisijad kasutasid ka seda võimalust, et täiendava kahe bussi saabumisel leida endale koht teistes bussides, kõik püstiseisjad seda paraku teha ei soovinud,» rääkis Kongo.

Ta kinnitas, et kõik rongireisijad mahuvad asendusbussidesse. Kõikidelt bussidelt on võimalik Keilas ümber istuda rongile, hilinemise korral ootab rong ära kõik bussid.

«Selleks, et edaspidi vältida ühe bussi ülekoormust ja teiste alatäituvust, parandame reisijate teavitamist, kui palju busse sõitjaid teenindab,» lausus ta.

Ta lisas, et tipptunniväljumistel, mil nii rongides kui ka bussides on rohkem reisijaid, tasub reisijatel kaaluda näomaski kasutamist nii nagu seda tehakse teistes Euroopa riikide ühistranspordi sõidukites, sest sel juhul pole kaasreisijatega võimalik suurt vahet hoida.

Terviseameti põhja regionaalosakonna juhataja Ester Öpik soovitas kolmapäeval Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil võimalusel ühistranspordiga sõitmist vältida. Ühistranspordi kasutamine võiks jääda Öpiku sõnul neile, kes kuidagi ilma ei saa, ja kui tipptunnil pole aega tööle rutates vähem rahvastatud bussi oodata, siis peaks bussis kasutama maski.

Asendusbussid peavad raudteeremondi tõttu vedama Keila ja Valingu vahel tohutud rahvamassid.
Asendusbussid peavad raudteeremondi tõttu vedama Keila ja Valingu vahel tohutud rahvamassid. Foto: Lugeja foto
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles