Millist ohutusvarustust vajad batuudile, kus hüppavad ka väikelapsed?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Suur välibatuut teie hoovis on suurepärane nutiseadme aseaine, mis meelitab liigutama ja trenni tegema. Batuudil olles tuleb kindlasti järgida ohutuseeskirju, et ei tekiks ohtlikke olukordi, eriti kui batuudil on peale teie ka väikelapsed, kes ei oska veel nii hästi tasakaalu hoida.

Lisaks kindlatele reeglitele on tähtis ka, et teie batuudil oleks olemas vastav varustus, mis tagab vajaliku ohutuse. Jagame teiega viite batuudi lisavarustuse komponenti, mis muudavad teie aja batuudil märkimisväärselt turvalisemaks.

Turvavõrgud

Batuudilt on väga lihtne alla kukkuda ja isegi kui batuut asub muruvaibal, on kukkumine väga ohtlik. Selleks, et teie laps oleks kaitstud tuleb soetada batuudi võrk. See välistab liiga hoogsalt hüpates batuudilt välja kukkumise, samuti kaitseb võrk ka erinevate vigastuste tekkimise eest hüppamise ajal.

Foto: Shutterstock

Batuudivõrke on kahte erinevat: sisemised ja välimised batuudi võrgud. Batuut sisemise võrguga on turvalisem, kuna võrgu sisse ei jää batuudi välimised metallist ääred, kuhu on valus kukkuda. Välimise võrgu puhul jääb võimalus kukkuda vastu äärt või võrgu ja ääre vahele.

Batuudi vedrude kate

Batuudi ääred on ohtlikud ja metallist vedrusid täis, mis teeb sinna kukkumise väga ohtlikuks, eriti veel väikelapsele. Kindlasti ärge kasutage batuuti ilma põrutust summutavate batuudi katteta, mis kataks selle vedrud, konksud ja raami täielikult.

Batuudi vedrude katted on enamasti batuudiga alati kaasas, kuid kui juhtub, et teie oma on katki ja vajate uut siis saate selle vaevata endale osta. Katteid on erinevaid toone ja materjale, lisaks jälgige, et kattes olev pehmendus oleks olemas ja võimalikult pehme, et sinna peale astudes, poleks tunda batuudi vedrusid.

Katte kinnitamisel batuudile jälgige, et kate oleks 100% igast võimalikust kohast kinni, sest kui kasvõi üks koht lahtiseks jääb võib kate kergelt maha libiseda. Kindlasti olge selles osas tähelepanelikud ja ettevaatlikud!

Batuudi alus

Kui teie hoovis on kvaliteetne batuut olemas, peate mõtlema ka selle ümbrusele. Jälgige, et teie batuudi ümber ja all oleks pehme pind. Selleks kasutage batuudi ümbruses pehmeid materjale, nagu liiv või puitlaastud. Kui teil on võimalik võite ka kummist põranda ehitada nagu mänguväljakutel on, siis ei saa teie laps kukkudes väga hullusti viga. Samuti jälgige, et batuudi jalad oleksid maa sees kinni ning, et midagi jalgade alla ei jääks. Batuudil olles peab olema tasapind stabiilne ja midagi ei tohi kõikuda.

Batuudi redel 

Lisavarustuse hulka käib ka batuudi redel, mis teeb batuudile ronimise palju lihtsamaks. Tänu redelile ei pea hakkama teie laps eraldi batuudile ronima ning sealt hiljem alla hüppama. Redeleid on erinevaid ning tihti on need reguleeritava kõrgusega. 

Foto: Shutterstock

Kvaliteetsed trepid tagavad teie lapsele hea haarduvuse ja ohutuse batuudile saamiseks. Redelid enamasti batuudiga kaasa ei tule, kuid neid saab imelihtsalt eraldi osta ja batuudile kergelt kinnitada. 

Batuudi ankrud

Need lisavidinad on ideaalsed abimehed tormi ja suure tuule korral. Batuudi ankrutega saate kinnitada oma batuudi turvaliselt maa külge ilma, et peaksite muretsema, et teie batuut suure ilmaga naabri hoovi lendaks. Ankrud kinnitatakse kruviankruga maasse ning tugevdatud rihmadega kinnitatakse batuudi külge. 

Mugav hüppepind

Batuudi hüppepinnad jagunevad mitmesse kategooriasse, ning neid on nii kõvemaid kui ka pehmemaid. Väiksemate laste puhul eelistage pehmemaid variante. Samuti jälgige, kas hüppepind on valmistatud ilmastikukindlast materjalist ehk pakub niiskuse ja UV kaitset. Ilmastikukindla hüppepinnaga on teil mugavam batuuti aastaringselt õues hoida. Samuti ei pea te muretsema selle üle, et peaksite iga aasta oma batuudile uue hüppepinna hankima.

Batuudi valimine ei ole üldsegi keeruline, kui otsid batuuti oma koduhoovi harrastuseks. Batuuti soetama hakates soovitame soetada pigem batuut, millel on turvalisust tagavad komponendid kaasas. Kui see pole võimalik, siis saate need alati ka juurde osta. Näiteks leiate Kaup24 veebipoest suure valiku erinevas suurustes batuute ja batuudi lisavarustust, mis muudab batuudil hüppamise teie lapse jaoks ohutuks. Soeta  endale suveks suur batuut koduaeda ja lõbutse hüpates kogu oma perekonnaga!

Copy
Tagasi üles