Mida võtta ette suvepuhkusega?

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Soojad suveilmad on kätte jõudmas ning on aeg koos pere või sõpradega mõelda, kuidas saaksite tuleva suvepuhkuse võimalikult sisukalt, produktiivselt ja lõbusalt veeta. Kuigi võivad impulsiivsed plaanid tuua kaasa parimaid mälestusi, oleks igati mõistlik ka osad plaanid ette mõelda ja planeerida.

Avasta Eestimaad

Eesti on täis põnevaid vaatamisväärsusi ja loodust, mida tasub avastada. Suvi toob kaasa palju rohelist loodust, mida koos pere või sõpradega matkates avastama minna. Looduse nautimine aitab meil oma meeltel lõõgastuda ning aktiivne liikumine teeb meie tervisele head. Võtke matk ette kas jalgsi, autoga või koos ratastega ning pange koos paika plaan, mis huvitavad Eestimaa paigad võiksite üheskoos läbi käia.

Üks olulisemaid faktoreid hea matkareisi tagamiseks on õige matkavarustuse kaasavõtmine. Näiteks pärast väsitavad ja pikka retke on magamiseks ja puhkamiseks oluline varuda madratsid, padjad ja tekikotid, mis tagavad pehme ja hea une. Mis kõige olulisem, on leida sobiv telk - suure seltskonna puhul sobib hästi suur kuppeltelk, väiksemate puhul ka teised variandid. Lähemalt saad tutvuda telkide valikuga siit. Matkapliit ja matkapotid on suurimad abimehed kokkamisel.  Ära unusta ka teisi olulisi tooteid nagu söögiriistad, kauasäilivad toidud ja joogid. Kui plaanite automatka, siis tuleb igati kasuks autokülmik, mis aitab säilitada ka kiiresti riknevaid toite. Seepärast on oluline alati enne matkamist läbi mõelda, mis on kriitilisemad esemed, milleta matkata ei saa - üleliigsed asjad teevad matkakoti raskeks ning ka kogu matka tunduvalt keerulisemaks.

Reisi välismaale

Vahelduseks Eesti loodusele tasub kindlasti avastada kultuuri ka välismaal ning miks mitte teha seda just siis, kui ilmad on head ning kui vaba aeg seda võimaldab. Mõelge koos perega, mis on riik, mis pakub teile kõige rohkem huvi. Egiptus ja muud aastaringselt sooja kliimaga riigid võivad jääda talvepuhkuseks - suvel avastage eelkõige muid riike, kus on põnev kultuur ja palju vaatamisväärsusi, mis pakuvad erakordseid mälestusi ja ägedaid pilte, mida hiljem meenutada. Selleks võite sõita läbi mitme riigi koos autoga või lennata otse kohale lennukiga. Kindlasti ärge unustage pakkida kaasa kõik vajalikud esemed - nii on mugav reis garanteeritud.

Väikesed grillipeod

Soojad ilmad annavad meil võimaluse veeta aega koos perega koduaias. Seega võite võtta ette väiksemaid grillipidusi koos perega või kutsuda külla ka sõbrad ja muud külalised.  Selliste pidude pidamiseks läheb vaja sobivat grilli, toitu, head seltskonda ning ka loomingulisust - toidu valmistamisel ära piirdu vaid lihaga, vaid proovi grillil valmistada ja juurvilju, juustu ja miks mitte ka magustoite. Internetist leiad erinevaid mitmekülgseid soolaseid ja magusaid retsepte, millega oma pere ja külalisi üllatada. Valmistage ette peolaud ning veetke koos aega oma kõige lähedamastega.

Lastega mängimine

Meeldivad ilmad pakuvad meile võimalust veeta koos aega oma perega. Lapsed armastavad olla aktiivsed ja veeta aega lõbusalt, mispärast võiksid soetada lastele erinevaid mänge, mida vabas õhus koos mängida. Selleks sobivad ideaalselt erinevad sportmängud nagu jalgpall koos kompaktsete väravatega, sulgpall, kroket, õuebowling, Twister või muu. Tuulevaiksel päeval võite kasutada aiamööblit ning selle peal mängida ka erinevaid lauamänge - soe ilm annab kogu perele võimaluse siseruumidest liikuda välja koos aega veetma.

Tee aiatöid

Suvel kasvab muru kiirelt ning erinevad viljad ja taimed hakkavad õitsema - aeg on alustada aiatöödega. Selleks läheb Sul vaja vastavaid vahendeid - muru niitmiseks sobib ideaalselt muruniitja kui ka murutraktor, põõsaste jaoks spetsiaalne trimmer jne. Suvi on hea võimalus alustada ka aiandusega ning panna püsti kasvuhoone, mis annab Sulle võimaluse ümber kujundada oma aeda vastavalt soovile. Peenarde kündmiseks sobivad hästi mullafreesid, mis muudavad mulla taimede kasvamiseks sobivaks. Ära unusta vastavat veesüsteemi, mis annaks taimedele alati vajalikud toitained ja vitamiinid. Õigeaegne ja korrektne taimede hooldus tagab hiljem viljakad viljad, mida hiljem toidulauale pakkuda.

Veeda palju aega sõpradega

Pereinimesena on alati esikohal just lapsed, elukaaslased ja teised lähedased inimesed ning sageli jäetakse tahaplaanile sõbrad. Suvi ja suvepuhkused annavad meile võimaluse veeta rohkem aega sõprade seltsis, soojendades suhteid ning veetes mälestuste rohkeid hetki. Kutsuge kokku sõbrad ning minge üheskoos matkama, rentige maja ning pidutsege, tehke sporti, käige ujumas ja tehke koos asju, mida olete alati armastanud teha. Olge loomingulised ning veetke mõnus suvepuhkus mitmekülgselt ja meeldejäävalt.

Copy
Tagasi üles