Avasta Eestit autoratastel

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Kui sulle ja sinu perele meeldib reisida ning olla seiklushimuline, siis üks viisidest oma suve veetmiseks on võtta ette automatk ning minna avastama Eestimaad. Eestis on palju ilusaid, kultuurseid ja rohelise loodusega kaetud kohti, mis lausa kutsuvad uurima ja nautima - mis on peamised asjad, mida peaksid automatkale kaasa võtma või arvestama?

Rendi haagissuvila või matkaauto

Haagissuvila rentimisel on palju eeliseid - see on justkui väike korter, mis kinnitub Sinu auto külge. Eriti oluline on see suurte seltskondade puhul - haagises on mitu voodit ja piisavalt ruumi, et veeta teel olles oma vaba aega puhates erinevate mugavuste näol. Paljudes haagissuvilates on ka olemas pesemisvõimalused ja köök, tagades maksimaalse mugavuse terveks matkaks - nii ei pea sa hakkama tegelema telkide üles sättimisega. Kui haagissuvila tundub suur ja üleliigne, võite rentida ka matkaauto, mis on nii auto kui ka haagissuvila ühes, lihtsalt väiksem, mugavam ja kompaktsem.

Matkamööbel

Kui olete sihtpunkti jõudnud, siis on mugav üles seada ka lauad ja toolid, et oleks mugav veeta aega õues. Matkalauad ja matkatoolid on kompaktsed ning kergesti kokkupandavad, mispärast on neid hea transportida ning kasutada. Kasutage neid näiteks õhtusel lõkke ääres istumisel või päeval päikest võttes - igal juhul on nendest kasu igal matkal.

Telgid ja madratsid

Iga matka juurde käib telkimine, mispärast on aeg muretseda piisavalt suur, kuid kompaktne telk - suurema pere puhul tasub eelistada suuri kuppeltelke või eraldi väiksemaid. Eesti suveilmad on üsnagi varieeruvad, mispärast peaksid telgi valimisel arvestama ka veekindluse ja UV-kiirguse kaitsega, et telk säilitaks oma kvaliteedi ka karmimates ilmatingimustes. Kindlasti tasub juurde muretseda ka tekikotid, padjad ja pehmed madratsid. Oluline on, et kõik need esemed oleksid piisavalt kompaktsed, et säästa autos ruumi - näiteks täispuhutavad madratsid nõuavad küll veidi rohkem pühendumist ülesseadmisel, kuid võtavad juba täispuhutaval kujul tunduvalt rohkem ruumi kui tühjad madratsid.

Matkanõud ja matkapliit

Kuigi oleme harjunud mugavustega köögis, on matkamisel toidutegemine veidi raskendatud ning paneb meid mõtlema kastist välja. Kui rääkida söögitegemisest, tagab matkapliit mugava toidu soojendamise kui ka kokkamise. Erinevad matkanõud aitavad Sul valmistada nii suppe või praade nii matkapliidil kui ka lõkkel - selleks varu kaasa nii erinevad potid, pannid, taldrikud, kausid ning kindlasti ka söögiriistad. Soovi korral võta kaasa ka kohvikannud ja veekeetjad, mida saad kasutada auto sigaretisüütaja abiga.

Autokülmikud

Rääkides söögitegemisest, on oluline matkale kaasa võtta ka toidud, mida reisil olles valmistada. Kuivainete varumine võib kiiresti muutuda tüütuks, mispärast tasub autosse muretseda autokülmik. Autokülmikud toimivad kui väikesed külmkapid, mis suudavad külmutada toite isegi sügavkülmutamiseni. Selleks pead selle ühendama vaid vooluallikaga ehk auto puhul selle sigaretisüütajaga. Lisaks on alati kuumal suvepäeval hea ja mugav külmikust haarata jahutav ja värskendav jook, mis aitab peale väsitavat reisi lõõgastuda. Kui oled parasjagu otsimas sobivat autokülmikut, tasub tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes.

Akupank

Liikudes metsades või võõras linnas suurtes seltskondades, võib alati tekkida oht, et keegi seltskonnast võib jääda maha ning lausa kaduma minna. Kindlasti soovime matka vältelt anda enda ohutusest märku ka lähedastele, kes reisil kaasas ei ole.  Seepärast on oluline hoida läheduses oma telefone, kuid ka nende kasutamine võib olla piiratud tühjeneva aku näol. Kuigi on võimalik uuemates autodes laadida telefoni ka kütuse abil, võib see olla aeglane ning tülikas. Seepärast on oluline võtta reisile kaasa ka suure mahutavusega akupank, mis tuleks eelnevalt kodus täis laadida. 

Kõlarid

Kuigi on laulvad linnud ning muud looduses esinevad hääled piisavad, et veeta oma aega lõõgastavalt ja mugavalt, siis aeg-ajalt võivad kasuks tulla ka kõlarid, mis laseksid nautida reisi oma lemmika muusika saatel. Selleks sobivad ideaalselt juhtmevabad kõlarid, mida ühendada oma telefoniga või arvutiga, mille abil kuulata raadiot või oma lemmikuid lugusi Spotifyst. Juhtmevabad kõlarid vajavad aga aeg-ajalt laadimist, mispärast ongi oluline akupanga olemasolu.

Õige varustus tagab mugava automatka mistahes sihtpunkti. Toetagem siseturismi ning avastage koos pere ja sõpradega Eestimaad autoratastel!

Copy
Tagasi üles