Jaanipäeva varustus, mis peab vastu igale ilmale

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Jaanipäev on aeg, kus võid jätta kõik oma mured tahaplaanile ning nautida jaanide pidustusi koos pere või sõpradega. Küll aga mängib tol päeval suurenisti rolli tehtud plaanid ja kaasa võetud varustus, mis tagab mugavuse ning mõnusa koosolemise isegi siis, kui ilmastikutingimused on karmimad kui soovitud või lubatud. Siin on paar asendamatut ilmastikukindlat varustust, mis peaks igal jaanipäeval olemas olema.

Õuemööbel

Kui jaanilõke on süüdatud, on aeg istuda koos pere ja sõpradega maha ning nautida jooke ja sööke ning koosveedetud aega. Selleks aga läheb vaja toole ja laudu, mis peaksid vastu ka siis, kui vihma peaks hakkama sadama. Selleks tasub muretseda ilmastikukindel mööbel, mis ka pärast mitmeid kasutuskordi oma kvaliteedi poolest ei halveneks. Sobiv aiamööbel peaks olema kompaktne ja lihtne kasutada - kergesti kokkupandavad toolid ja lauad võtavad autos kui ka majapidamises vähe ruumi. Selle kasutamine ei pea jääma ühekordseks - kasutada saad neid ka aias või siseruumides, kui külla on tulnud sõbrad ja muud külalised. Sobiva aiamööbli leiad Kaup24 veebipoest.

Grill

Iga jaanipeo juurde kuulub ka grill - kui sul grilli veel ei ole, siis tasub igal juhul see endale muretseda. Grille on mitmeid - enamlevinud on gaasigrill, mis on oma läbimõõtudelt suur ning tagab kiire ja mugava toiduvalmistamise. Kui armastad eelkõige suitsuse maitsega liha, siis tasub valida kõrge küpsetuskuumusega söegrill. Kui eelistad aga keskkonnasõbralikumat varianti, tasub eelistada elektrigrilli. Nii ei pea sa muretsema, et vihmasel ajal jääb lõkke peal toidu valmistamine tegemata - grilli kaaned aitavad tagada maitsva toidu ka siis, kui vihma kallab. Kui grilli soetamine on kulukas väljaminek ning sa grillimist ei plaani nagu nii sageli teha, sobivad hästi ka ühekordsed grillid, küll aga ei pruugi need vastu pidada vihmaga. Grillides ole loominguline ning ära unusta erinevaid toiduaineid - ära piirdu vaid lihaga, vaid proovi grillida ka köögivilju, juustu ja isegi magustoite, mis pakuvad kõikidele külalistele palju rõõmu.

Matkanõud

Jaanipäev on suurepärane aeg, et unustada hetkeks köögimugavused ning valmistada toitu väljakutsuvates välistingimustes. Selleks läheb Sul vaja ilmastikukindlaid nõusi. Paberi ja plastiku võid jätta tahaplaanile - kui hoolid loodusest, tasub soetada vastavad matkanõud, mis on kompaktsed, kerge kasutada ja veel kergem hooldada. Olenemata ilmast peavad matkanõud vastu ka tugeva vihma ajal või suure suvekuumuse käes. Muretse igale külalisele taldrikud ja söögiriistad ning ka termopotid ja kausid, mis aitavad sooja grilli hoida soojana terve õhtu. Kui aga arvad, et matkanõude soetamine võib olla kulukas ning nagu nii neid niivõrd vaja ei lähe, võid soetada ka ühekordsed sööginõud, mis tuleks kindlasti peale igat kasutuskorda vastavasse prügikasti visata. 

Ilmastikukindlad riided

Kuigi võib kogu varustus olla ilmastikukindel, ei tasu tahaplaanile jätta enda heaolu ja mugavust - muretse kaasa vihmakeebid, kummikud, mütsid ning muu, mis aitab hoida peoriideid kuivana ja hoitud, kui ilm lubab vihmasadu, või siis õhulised ja mugavad riided kuumusega võitlemiseks Kui alustate pidustustega varakult, tasub arvestada, et Eesti suveilm võib muutuda kiiresti - seepärast ongi oluline võtta kaasa nii õhulised riided kui ka soojemad riided, et olla valmis igaks hetkeks, kus ilma üle võtab kuumalaine või suurem vihmasadu

Telgid

Kui vihmasadu muutub liiga tugevaks ning väljas olemine on muutumas ebamugavaks, siis tasub minna telki peitu. Suurte seltskondade puhul tasub muretseda suur kuppeltelk, mille esikus saaks kasutada ka matkapliiti - nii ei jää toiduvalmistamine tegemata ka siis, kui ilmastikutingimused seda ei luba. Kindlasti tasub veenduda ka selles, et telgil oleks piisavalt suur veekindlus ja UV-kiirguse kaitse - väikese kindluse puhul pole sellest kasu ja vihm sajab materjalist läbi ning tugev päikesekiirgus võib kahjustada telki tunduvalt.

Putukatõrjevahendid

Suure kuumusega kaasnevad ka ebameeldivad putukad, mis muudavad meeldivad õhtud ebamugavaks ja isegi tüütuks. Seepärast tasub muretseda kaasa sääsetõrjevahendid nii endale kui lastele. Kui veedate aega metsas, siis tasub silm peal hoida endal, pereliikmetel ning kindlasti ka lemmikloomadel - õigeaegne puukide avastamine aitab ära hoida ebameeldivaid haigusi ning muid ebamugavusi.

Mugavat ja ohutut jaanipäeva!

Copy
Tagasi üles