Bassein aeda - jahutus suurematele ja meelelahutus väiksematele

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Lõpuks on puhkus ja soojad suveilmad saabunud - see tähendab seda, et on taas aeg suplusteks ja ujumisteks, küll aga võivad rannad ja muud lähimad veekogud jääda vahepeal kaugeks. Kui armastad mugavust, siis soeta bassein endale aeda, mis ei ole vaid jahutuseks kuumal suvepäeval, vaid ka lõbus meelelahutus lastele. Kuna saadaval on erinevaid basseine, siis ostjana võib Sul tekkida küsimus - millist basseini siis eelistada ning millised lisatarvikud peaksid veel lisaks muretsema?

 

Milline bassein valida?

Karkass bassein

Tegu on kõige vastupidavama tüübiga. Selle valmistamiseks kasutatakse metallist osi ning kvaliteetseid PVC materjale, mis tagavad basseini pika kasutusvõimaluse. Oma suuruse ja sügavuse poolest pakub see piiramatuid võimalusi - karkass basseinides saate ujuda, sukeldada, olla koos pere või sõpradega, mängida veemänge ja palju muud. Bassein võib seista õuealal kogu hooaja - kui parasjagu basseini kasutusel pole, asetage sellele vaid peale kate, et sinna ei satuks tolm, lehed ja muu mustus.

Karkass basseini puuduseks on selle keeruline ülesseadmine ja hooldus. Kuna bassein vajab püstiseismiseks erinevaid kinnitusi ja tugesi, võib olla selle ülesseadmine tüütu ja aeganõudev. Lisaks vajab bassein regulaarset basseini puhastamist. Kuigi on selle suurus eelkõige eeliseks, ei pruugi see väiksematesse aedadesse sobida. Lisaks vajab see veel kohta, kus seda hoiustada. Paraku on puuduseks ka kõrge hind.

Foto: Shutterstock

Täispuhutav bassein

Täispuhutavad basseinid on kõige lihtsama ehitusega, mispärast on neid väga kerge paigaldada - see tuleb lihtsalt veega täis pumbata, seejärel veega täita ning bassein on kasutamiseks valmis. See säästab aega kui ka raha, kuna Sa ei pea tegelema ettevalmistustöödega. Lisaks on see kompaktne - need on üldiselt väikesed ja kaaluvad vähe, neid on kerge kokku panna, hoiustada ja transportida. Eriti populaarsed täispuhutavad basseinid on lastebasseinid, mis on mõeldud just väiksematele lastele - lõbusad disainid ning erinevad lisafunktsioonid teevad Sinu lastele kindlasti palju rõõmu. Kindlaks eeliseks on ka soodne hind.

Täispuhutava basseini puuduseks on selle vastupidavus - kuigi on see valmistatud kvaliteetsest materjalist, ei päästa see torgete ja muude teravate esemete eest, mis võivad tootele hetkega väikese augu teha, mis muudab basseini kasutuskõlbmatuks. Oma väikese suuruse tõttu mahutab see bassein endasse vähe inimesi ning pole seal võimalik ujuda ega sukelduda. Lisaks tuleb täispuhutud basseinil hoida ka silma peal - bassein võib pika aja peale seistes minna tühjaks, mispärast vajab see uuesti täispuhumist.

Foto: Shutterstock

Karkassita bassein

Karkassita basseinid on justkui täispuhutavate ja karkassiga basseinide keskne variant. Kui panna basseini vesi, avaldub selle seintele hüdrostaatiline rõhk, mis aitab tootel säilitada oma kuju ja jäikuse. Need on suured ja sügavad, mispärast sobivad nad ideaalselt ujumiseks ning kõige sügavamate mudelite puhul isegi sukeldumiseks. Osad mudelid võivad oma kõrgust isegi muuta vastavalt veekogusele. Vastupidavuse poolest on need märkimisväärsemalt paremad kui täispuhutavad basseinid, küll aga ei vasta need siiski karkass basseinide tingimustele. Karkassita basseinide peamiseks puuduseks on selle kõrge hind.

Foto: Shutterstock

Massaažibassein

Massaažibasseinid on justkui aias asuv spa - nendel mudelitel on erinevad lisafunktsioonid, mis aitavad Sul ja Sinu perel lõõgastuda. Selleks võib olla näiteks vee küttesüsteem, mullid või muu. Üldiselt mahutavad need endasse 2 kuni 4 inimest. Kindlasti on oluline tähelepanu pöörata ka nende hooldusele.

Foto: Shutterstock

Mis on veel valimisel oluline?

Suurus

Välibasseini valimisel on oluline tähelepanu pöörata selle suurusele. Väiksemate aedadesse on nende soetamine ehk keerulisem, kuna ruumi on vähe ning ka hoiustamisruum puudub. Bassein ei tohiks häirida inimeste ega loomade liikumist ja taimede kasvamist. Seepärast mõõtke üle oma sobiva aia ala mõõdud ning võrrelge seda saadaval olevate basseinide mõõtudega.

Välimus

Ideaalis võiks bassein sobituda kogu Sinu aias oleva interjööriga. Kuigi levivad basseinide maailmas eelkõige sinised värvid ja varjundid, pakutakse teatud mudelite puhul ka näiteks puidust detaile või muid värvilahendusi. Küll aga on stiil olulisem just pere pesamunade jaoks - lõbusad värvid lausa kutsuvad lapsi vette mängima.

Bränd

Kuigi ei ole see kõige olulisem, mängib tuntud ja hinnatud brändi valimine kindlasti kvaliteetse ostu tegemises rolli. Näiteks on tuntumateks brändideks Intex, Bestway, Gire, Swim & Fun ja paljud teised. Olulisem on aga tutvuda ikkagi toote omaduste ja spetsifikatsioonidega.

Lisatarvikud

Basseini mugavamaks kasutamiseks võib Sul vaja minna veel erinevaid lisatarvikuid. Filtrid, katted ja erinevad hooldusvahendid aitavad hoida vett puhtana läbi erinevate viiside ning kloor tapab vees olevad bakterid. Küll aga redelid ja basseini mõeldud toolid muudavad basseini kasutamise mugavamaks kogu perele.

Kui oled parasjagu otsimas oma aeda basseini, tasub tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes.

Copy
Tagasi üles