Veeda suvepuhkus raamatute seltsis!

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Suvi on aeg, kus jätta tahaplaanile mured ning leida suvepuhkusel aega tegevuste jaoks, mille jaoks pole muidu aega olnud. Kui Sulle meeldib lugeda põnevaid lugusi ja jutustusi, avardada oma silmaringi või saada juurde uusi teadmisi, siis on siin paar olukorda, kus võiksid kaasa võtta oma lemmikud raamatud, et püsida produktiivne ka siis, kui muidu kiire eluviis seda ei luba.

Raamatud, mida see suvi lugeda

Hea raamat on see, mis räägib Sulle huvipakkuvast teemast ning juba selle lugemise alustamisel on seda raske käest ära panna. Isegi raamatu lõpetamisel tekib Sul mõne aja möödudes tahtmine seda uuesti lugeda. Kirjandusžanre on aga palju, mille vahel valida endale kõige sobivam.

Proosa

Proosa on Eestis sama tähendusega, mis ilukirjandus - selleks nimetatakse kõiki jutustusi ja teoseid, mis ei riimu. Selle alla käivad erinevad romaanid, novellid, jutustused ja muud sarnased. Kuna proosa valik on suur, siis tasub leida endale kõige huvipakkuvamad teemad - on selleks armastus, pereelu, krimi või muu. Kui oled otsimas sobivaid proosa ja ilukirjanduslikke raamatuid, tasub tutvuda lähemalt valikuga Kaup24 veebipoes.

Luule

Kui eelistad lühemaid lugemisi, võta endale käe kõrvale luuleraamatud, mis kubisevad ilusatest ja kaasahaaravatest riimidest ja vabavärssidest. Luuleraamatuid on nii rõõmsaid kui ka kurvamaid, nii mälestustest kui ka tänapäevastest lugudest ja teemadest. Miks mitte näiteks pähe õppida mõni lühike armas luuletus, mida oma sõpradele või perele ette lugeda?

Teaduslikud teosed

Kui eelistad raamatute lugemisel eelkõige avardada oma silmaringi ja täiendada oma teadmisi, vali selleks puhuks eelkõige raamatud, mis räägivad Sulle huvipakkuvatest teemadest. Olgu selleks põnevad faktid loodusest, mitmekülgsed entsüklopeediad, teatmeteosed või muu - valik on suur ja lai. Eriti tuleb nende lugemine näiteks koolidesse kandideerimisel, mis on paljude peamiseks mureks igal suvel.

Reisiraamatud

Kuigi on see aasta reisimine viiruste tõttu piiratud, ei tähenda see seda, et erinevad riigid ning maad peaksid jääma avastamata. Erinevad reisiraamatud annavad Sulle võimaluse avastada erinevaid kultuure ja traditsioone. Kui oled aga plaanimas mõnda reisi peale piirangute leevendamist, tasub tutvuda ka reisijuhtidega.

Hobikirjandus

Kui Sa näiteks armastad kokata, siis erinevad retseptiraamatud avavad Sulle maailma, kust leiad erinevaid põnevaid retsepte, mida katsetada ja millega oma perele ja sõpradele rõõmu valmistada -  olgu selleks soolased või magusad toidud. Või kui Sulle pakub huvi hoopis käsitöö, siis hobikirjanduse hulka kuuluvad ka raamatud kudumisest ja heegeldamisest. Lühidalt öeldes on hobikirjanduse maailm suur ja lai, kust leiavad põnevat lugemist nii mehed kui ka naised ning nii nooremad kui ka vanemad põlvkonnad.

Millal raamatut lugeda?

Pikad auto- või bussisõidud

Pikad autosõidud ja bussisõidud tähendavad palju vaba aega - ka kaasreisijana võivad sõitjaga kord jututeemad otsa lõppeda. Seepärast on see aeg hea võimalus võtta kätte oma lemmik raamat. Lisaks sellele, et Sul on olemas mõnus tegevus, läheb ka aeg kiiresti - varsti oletegi jõudnud sihtpunkti, mis alguses tundus nii kaugel.

Foto: Shutterstock

Rannas

Soojad suveilmad tähendavad seda, et on aeg on minna randa! Liivarannal lösutades ja päevitades aga võib hakata igav, mispärast on see suurepärane aeg, et võtta kätte raamat. Tee seda aga siis, kui päevitad selga - muidu võib raamatu lugemisest jääda Sinu kehale ebaühtlased randid, mida Sa ju ometi ei taha.

Foto: Shutterstock

Vihmased päevad

Suvi ei tähenda seda, et iga päev särab päike - vihmaste ilmade puhul eelistame olla eelkõige kodus koos oma perega. Seepärast vajad kindlasti selleks ajaks ka tegevust - planeeri oma päeva kasvõi tunnike, et lugeda paarkümmend raamatu lehekülge.

Foto: Shutterstock

Aias olles

Vahet ei ole, kas oled istumas võrkkiigel, rätikuga päevitamas või tegemas muud - soe ilm, linnulaul ja raamatud tagavad maksimaalse lõõgastumise igasse päeva. Võta aeg maha ning lase raamatutel viia Sind maailma, kus on kõik mured jäetud tagaplaanile.

Foto: Shutterstock

Siis, kui vaba aega on

Tegelikult ei tohiks olla raamatute lugemine asukoha või mistahes põhjuse pärast olla piiratud. Kui Sulle raamatute lugemine meeldib, siis tee seda ükskõik millal kui Sul parasjagu vaba aega on. Raamatud on õnneks nii väikesed ja kompaktsed, et neid on võimalik kaasa võtta kuhu iganes, mispärast ei pea Sa ka asukoha pärast muretsema.

 
Copy
Tagasi üles