Kuidas valida suvejalanõusid kogu perele

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Kätte on jõudnud suvi ning aeg on üle vaadata oma garderoob. Selleks korraks võib jätta kummikud, saapad ja muud kinnised jalanõud riidekappi ning asendada need suviste jalanõudega, mis tagavad mugava kandmise ka kõige kuumematel ilmadel. Siit leiad on väikese juhise, kuidas võiksid jalanõusi kogu oma perele valida.

Kellele Sa jalanõusi otsid?

Kui oled parasjagu oma perele otsimas suveks jalanõusi, tasub alustada sellest, et kellele Sa jalanõusi otsid. Meeste, naiste ja laste jalanõud on erinevad, mispärast peaksid sellega arvestama. Alles seejärel saad mõelda jalatsite stiili ja muude omaduste peale. Näiteks kui oled otsimas sobivaid kingi või muid jalatseid naistele, tasub tutvuda valikuga Kaup24 veebipoes.

Foto: Shutterstock

Milliseid suvejalanõusi Sa soovid?

Kui oled otsimas jalanõusi endale, tasub mõelda stiili peale. Kui armastad kanda kleite, siis tasub soetada baleriinad, mis sobivad hästi ka pükste ja seelikutega. Sageli võivad ka kingad panna kuumadel suvepäevadel jalgu higistama, mispärast võiksid aeg-ajalt eelistada ka plätusi. Eriti mugavad on need rannas olles, kus muidu jalanõusse tungiv liiv võib eelkõige muutuda ebamugavaks. Meeste puhul tasub eelistada sandaale. Kindlasti kuulub igasse garderoobi ka tennised, küll aga veendu, et nendel oleksid õhuaugud, et jalad saaksid piisavalt õhku. Laste puhul on kõige mõistlikum valida krõpsudega sandaalid - need ei tule kergelt jalast ning neid on kerge ka jalga panna.

Mis olukordades Sa jalanõusi otsid?

Kindlasti mõtle valimisel ka erinevate olukordade peale - kui Sulle suviti meeldib käia sageli erinevatel kontsertidel ja muudel pidulikel sündmustel, siis tasub eelistada pidulikemas disainides kingi - näiteks kuulub iga naise jalanõude kollektsiooni kontsakingad. Kuigi on tenniste kandmine moekas ka kleidiga, võiksid pidulikemale üritustele eelistada kingi. Igal mehel läheb vaja suveks nii sandaale kui ka pidulikemaid õhuaukudega jalanõusi. Kui armastad välitingimustes sportida, siis tasub sporditossude valimisel pöörata tähelepanu nende hingavusele. Kindlasti võiksid jalanõude valimisel mõelda ka oma ülejäänud garderoobi peale - jalanõud, mis sobivad enamus Sinu riidekapiga, on kindlasti mitmekülgsemad kui jalanõud, mis sobivad vaid üksikute riideesemetega. Mõtle ka värvide ja ilmatingimuste peale - ükski suvi ei möödu vihmata, mispärast võiksid eelistada aeg-ajalt ka veekindlaid jalanõusi.

Foto: Shutterstock

Tutvu valikuga

Kui Sul on olemas ettekujutus, milliseid suvejalanõusi Sa soovid, on kindlasti valimine kergem. Internetis ostlemine on kindlasti mugavam ja kiirem, kuid sageli võib poes kohapeal ostmine olla mugavam. Kui oled otsimas jalanõusi oma lapsele, siis tasub igal juhul teda sobivate jalanõude valimisel ostuprotsessi kaasata - seda juhul, kui ta on valimiseks piisavalt vana. Lapsed vaatavad riideid ja jalatseid eelkõige disaini järgi - seepärast tema kaasamine aitab leida sellistes disainides jalanõud, mis ei jää kappi seisma, kuna need talle ei meeldi.

Tutvu brändidega

Jalanõude valikut pakuvad üldiselt erinevad brändid. Kui Sul on tekkinud jalanõude valikul mõni lemmik bränd, kelle disain Sulle meeldib või on Sinu jaoks kõige mugavam, siis tutvuda brändi teiste toodetega. Proovi olla avatud ka teiste brändide jaoks - võib-olla leiad nii veel uusi kaubamärke, mille tooted Sulle meelepärased on.

Veendu jalanõude suuruses

Üks olulisemaid faktoreid jalanõude valimisel on selle õige suuruse valimine. Eriti oluline on see laste puhul, kelle jalad alles kasvavad ning isegi veidi kitsad jalanõud võivad jääda lapsele väikeseks ning hakata hõõruma, tekitama ville ja palju muud. Seepärast on oluline mõõta üle sisetalla mõõdud - kasuta selleks mõõdulinti või kasvõi joonlauda. Kui valid jalanõusi internetis, tutvu välja valitud jalanõude tootja suuruste tabeliga. Eestis kasutatakse üldiselt Euroopa suurusenumbreid, mis varieeruvad 15 kuni 50 vahel. Kui valid jalanõusi poes kohapeal, tasub kindlasti erinevaid jalanõusid jalga proovida, et leida kõige paremini sobiv.

Proovi ja veendu

Kui oled poes ostlemas või kui oled saanud jalanõud veebipoest kätte, tasub need sisetingimustes kindlasti jalga proovida. Nii saad aimu, kas valitud jalanõud vastavad Sinu eelistustele ja soovidele, kas need on jalas piisavalt mugavad või mitte. Kui oled jalanõud tellinud veebipoest, siis kehtib enamus juhtudel igale ostule paarinädalane ostugarantii - kui ostetud jalanõud mingil põhjusel ei sobi, on Sul õigus need tagastada või ümber vahetada. Tagastus- ja vahetusõigus kehtib ka poes ostetud kaubale - me kõik oleme olnud olukorras, kus poes tundub kaup olevat ideaalne, kuid kodus otsustame teisiti.

Copy
Tagasi üles