Mida randa kaasa võtta?

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Suvi on saabunud, mis tähendab seda, et aeg on taas minna randa päevitama ja ujuma. Paraku võib rannas lesimine ja vees ujumine muutuda kiiresti üksluiseks ja igavaks, mis on eriti suureks probleemiks laste jaoks, kes tahavad olla alati aktiivsed ja tegusad. Kindlasti soovivad tegevust ka lapsevanemad -  seepärast on järgnevad ideed, kust leiad nii aja veetmiseks mõeldud esemeid kui ka asendamatuid rannatarvikuid, Sulle kindlasti kasulikud.

Rannarätikud

Kui oled randa minemas, siis üks asendamatuks varustuseks on rannarätik, mille peal lebada ja päikest võtta. Kindlasti võta kaasa ka varuks veel rätikud, millega hiljem ennast kuivata peale ujumas käimist.

 

Päikesekreem

Rannas veedame me suurenisti aega päikese käes, mispärast on ära põlemise oht suur. Lisaks on punane põlenud nahk ka ebamugav, ebameeldiv ja valus. Seepärast soeta kas päikesekreem või päikeseõli, mis vastaks Sinu nahatüübile ja päikese käes veedetavast ajast. Pea meeles, et 1 SPF võrdub 15 kuni 20 minutit ning heledamad nahatüübid vajavad tugevama toimega kreeme ja õlisi. Päevituse vähenemist ei pea kartma - kuigi võtab päikesekreem päevitamise saamisel rohkem aega, aitab see nahal päikesega paremini kohanduda, ennetades päikesepõletuse ja nahakahjustuste teket.

Raamatud

Rannas lesides on suurepärane võimalus võtta kätte raamatud, mis muidu on jäänud raamaturiiulile lesima. Olgu selleks kaasahaarav ilukirjandus, teaduslikud teosed, ajakirjad, ajalehed või muu - vali endale kõige sobivam. Küll aga tee seda siis, kui päevitad selga - kõhtu päevitades võivad raamatust jääda ebaühtlased randid, mis ei näe välja kõige ilusamad.

Kõlar

Kui oled rannas, siis aitab aega viita ka hea muusika. Seepärast võta kaasa kaasaskantav kõlar, millega kuulata oma lemmikut raadiot või oma lemmikuid muusika playliste. Kusjuures, on olemas ka veekindlaid kõlareid, mida saad kaasa võtta ka vee lähedale. Avalikus rannas aga ei pruugi kõigile Sinu muusika meeldida, mispärast võiksid siis eelistada kõrvaklappe. Pea aga meeles, et paljud elektroonilised seadmed ei kannata tugevat kuumust, mispärast võiksid hoida neid eelkõige varjus.

Snäkid

Kui Sulle ja Su perele meeldib veeta pikki päevi rannas, tasub kindlasti võta kaasa ka veidi söögipoolist, millega tühjenevat kõhtu täita - olgu selleks krõpsud, pähklid, marjad, võileivad, puuviljad või muu. Kindlasti ära unusta kaasa võtta ka vett - suure kuumuse käes kipub janu kiiresti tulema, mispärast enda keha turgutamine on igati oluline.

Rannariided

Rannas päevitamine ja ujumine vajab ka vastavat varustust. Päevitamiseks sobivad ideaalselt bikiinid või meeste ja poiste puhul püksid, mis tagaksid ühtlasema päevituse. Ujumiseks sobivad hästi ka ujumistrikood, mille pärast ei pea muretsema, et bikiinide paelad lahti tuleksid. Minnes võõrasse veekogusse ujuma, võib veekogu põhjas ja liival olla teravaid kive või isegi klaasikilde - sel juhul tasub kindlasti muretseda nii lastele kui ka endale ujumisussid. Kuna rannas on päikesepiste oht suur, tasub kindlasti soetada ka müts, mis Sind ja Sinu lapsi selle eest kaitseks. Kui taevas läheb pilve, võib rannas olemine muutuda ka kiiresti jahedaks või tuuliseks - seepärast muretse kaasa ka kerge õhuline jakk.

Täispuhutavad ujumisrõngad

Täispuhutavad ujumisrõngad ja erinevate loomakujulised rõngad on ideaalsed vahendid lastele, kes on veel vees ujumiseks noored. Need aitavad lastel harjutada tasakaalu ning kindlasti pakuvad erinevad põnevad kujud ka lapsele endale palju rõõmu. Kui laps alles õpib ujuma, siis tasub kaasa võtta ka lastekätised, mis muudavad ujumise õppimise lapse jaoks tunduvalt turvalisemaks, mugavamaks ja kergemaks. Lähemalt täispuhutavate mänguasjadega saad tutvuda Kaup24 veebipoes.

Liivavormid

Laske lapsel panna proovile oma käelised oskused koos liivavormide abiga - erinevad lõbusad kujud ja muud vormid võimaldavad lastel valmistada liivast erinevaid kujukesi ja skulptuure. Kindlasti muretse lapsele liiva jaoks ka kühvel, et vajadusel ehitada ise käsitsi põnevaid liivaskulptuure, mida oma perele hiljem näidata.

Lendav taldrik

Kui olete rannas koos perega või olete võtnud kaasa ka sõbrad, siis vabaaja sisustamiseks võtke kaasa lendav taldrik. Seda saab mängida isegi koos oma lemmikloomaga. Avalikus kohas aga tuleb olla ettevaatlik - lähedal olevad inimesed võivad hooletul mängimisel saada viga, mispärast eelista eelkõige kohti, kus rahvast ei liigu.

Rannavõrkpall

Kui rannas on olemas võrk, siis võrkpall on kindlasti üks spordialasid, mida koos perega harrastada. Kindlasti tutvustage palli löömise tehnikaid ning mängu reegleid ka lapsele. Seejärel muretsege võrkpall, võrdsed võistkonnad ning mängimine võib alata! 

Copy
Tagasi üles