Kuidas saab nutitelefon sind suviste tegemiste juures aidata?

Kaup24
Copy
Foto: Kaup24

Tänapäevane maailm pöörleb ümber nutikate lahenduste, mis aitavad meie igapäevaelu muuta mugavamaks ja meeldivamaks. Nutitelefonid on niivõrd populaarsed ning tehnoloogiliselt arenenud, et need on muutunud mitmekülgseteks abivahenditeks igas olukorras - seepärast kasuta ära selle võimekust, et muuta oma suvised tegevused kergemaks ja mugavamaks läbi järgnevate rakenduste.

Kaamera

Suvi on aeg, kus koos pere ja sõpradega tekitada unustamatuid mälestusi. Nende oluliste hetkede jäädvustamiseks on oluline teha pilte - tänapäeva telefonide kaamerad võimaldavad teha niivõrd kvaliteetseid ja ilusaid pilte, mida hiljem teistele sõpradele ja sugulastele näidata. Isegi telefonis tehtud pilte on võimalik viia ilmutamisse, et luua armas fotoalbum koos oma parimate mälestustega.

Sääsetõrje äpp

Peleta sääsed eemale telefoni abiga - tundub võimatu eks? Tegelikult on täiesti olemas sääsetõrjevahend telefonis, mis levitab väga kõrge sagedusega ultraheli, mis kaitseb sääsehammustuste ja teiste tülikate putukate eest. Rakendus võimaldab valida erinevate ultraheli sageduste vahel, et peletada eemale erinevaid sääski - nimelt on maailmas kokku üle 3500 liigi, mille eest ennast kaitsta.

GPS ja muud abistavad rakendused

Suvi on aeg, kus koos pere või sõpradega võtta ette erinevaid reise ja matku - olgu selleks siis Eestis või välismaal. Küll aga on maailm niivõrd digitaalseks muutunud, et käeshoitavat kaarti pole selleks enam vaja - igasse nutitelefoni on sisse ehitatud GPS, mille pealt jälgida oma teekonda kui ka üleüldiselt kaarti, et planeerida oma reise. Autoga sõites aitavad mitmed rakendused tuvastada ka liikluskaameraid, reaalajas olevaid kütusehindu või kasvõi tasuda mugavalt parkimispiletite eest, et paremini oma teekondi planeerida.

Sammulugeja

Kui Sulle meeldib hoida silma peal oma füüsilisel aktiivsusel, siis telefonis olev sammulugeja aitab Sul lugeda päeva jooksul tehtud samme. Soovituslik on teha igapäevaselt vähemalt 10 000 sammu, et hoida oma keha füüsiliselt aktiivsena ja tervena. Erinevad rakendused võimaldavad lugeda ka läbitud kilomeetreid ning nutikella ühendamisel on võimalik hoida silm peal ka oma pulsil, treeningajal ja teha palju muud.

Seene äpp

Suve lõpp tähendab seente hooaega - kui Sa pole seenemaailmas veel kõige kogenud või soovid saada uusi teadmisi, siis erinevad seene äpid toimivaid kui seeneaabitsad, kust õppida uute liikide ja muude seente kohta. Osad rakendused suudavad isegi läbi kaamera ise tuvastada seeneliiki - seenel käimine pole olnud varem lihtsam!

Ilmateade

Me kõik teame kui muutlik võib olla Eesti ilm. Seepärast on oluline enne pikema reisi või matka planeerimist tutvuda ilmateatega - selleks on igasse telefoni juba sisse ehitatud ilmateate rakendus, mis aitab silma peal hoida hetkelise asukoha kui ka valitud linnade ilmal. Pea meeles, et üldiselt suudavad need ennustada maksimaalselt paar päeva kuni nädala ilma. 

Tõlke äpp

Välismaale reisides on oluline, et oleksid valmis igaks olukorraks, isegi kui vahele peaks tulema keelebarjäär. Kuigi oskavad paljud inimesed juba inglise keelt, võib ka siis tulla ette arusaamatusi - siis tuleb appi erinevad tõlkerakendused, mis aitavad Sul paremini mõista nii inglise keelt kui ka kohalikku keelt. Tänapäevased rakendused võimaldavad tuvastada kõnest öeldu ning see kohe ümber tõlkida - suhtlemine võib küll võtta veidi rohkem aega, kuid samas võib nii tunduda isegi keelt valdamata suhtlemine lihtne.

Muusika kuulamine

Minnes matkale või lihtsalt suvila aias mõnuledes kulub igati marjaks ära hea muusika. Tänapäevaseid nutitelefone on võimalik läbi Bluetooth või WiFi võrgu ühendada kõlaritega, millest lasta muusikat näiteks grillipeol või kasvõi hubaseks kodus olemiseks. Muusika kuulamiseks on olemas mitmed tuntud rakendused nagu YouTube, Spotify ja paljud teised.

RMK äpp

Milline suvi mööduks ilma matkareisideta ja loodust avastamata? RMK äpp võimaldab avastada RMK külastusobjektide asukohti kaardil koos kohalesõidu juhistega. Külastusobjektide kirjeldused, varustatus, fotod ning piirkonna ja liikide otsing võimaldab teha põhjaliku eeltöö enne alade külastamist, kuid samas pakub avastamisrõõmu ka kohapeal - see on tõeline abiline igale matkajale!

Nutitelefon e-lugerina

Suvine puhkus annab meile lõpuks võimaluse kiire elustiili kõrvalt keskenduda raamatute lugemisele, mille jaoks muidu ei pruugi leida piisavalt aega. Tänapäevased nutitelefonid võimaldavad kasutada telefoni kui e-lugerit - selleks lae alla vastavad raamatute rakendused, mis töötavad kui virtuaalsed raamatukogud Sinu telefonis. Eriti on populaarsust kogumas audioraamatud, mida igal vabal hetkel kõrvaklappidega kuulata. 

Kui Sul veel nutitelefoni pole või Sinu telefon on juba vana ning selle süsteem ei toeta eelnevalt mainitud äppe, tasub tutvuda uute ja soodsate nutitelefonide valikuga Kaup24 veebipoes.

Copy
Tagasi üles