Jürgensoni autole otsasõitnu jäi juhiloast ilma (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy

Marek Jürgenson kirjutas eile, kuidas tal pole siiani infot, mis sai jaanuaris tema autole Tõnismäel otsa sõitnud autojuhist, kes õnnetuse järel sündmuskohalt põgenes. Politsei kinnitas, et BMW juhile määrati karistuseks 1000 eurone rahatrahv ning juhiluba võeti talt aastaks ära.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhtivmenetleja Margus Trees ütles Postimehele, et 12. jaanuaril juhtus kella 12.15 ajal liiklusõnnetus Tallinnas Tõnismäe tänaval, kui BMW, mida juhtis mees, sõitis otsa sõiduautole Audi (Marek Jürgensoni autole - toim.). «14. jaanuaril kuulati tunnistajana üle liiklusõnnetuse põhjustaja, BMW juht. 16. jaanuaril kuulati üle Audi juht, kellel oli ülekuulamisele kaasa võetud advokaat. Advokaadile selgitati, et kuna tegemist on tunnistaja ülekuulamisega, ei ole tarvis kaitsjat ning ka väärteomenetluse seadustik ütleb, et tunnistajal ei ole õigust omada esindajat,» selgitas Trees. 

Tunnistajaga ehk Marek Jürgensoniga vestlemise järel anti talle liiklusõnnetuse põhjustaja sõiduki ja liikluskindlustuse andmed ja selgitati, et edasi peab asju ajama kindlustusega. 

Politsei teatel 20. jaanuaril võeti PPA Rahumäe parklast välja avariis osalenud Audi ning 31. jaanuaril koostati liiklusõnnetuse põhjustajale väärteoprotokoll. 18. veebruaril koostati õnnetuse põhjustajale otsus ja see jõustus 17. märtsil. BMW-d juhtinud mehele määrati karistuseks 1000 euro suurune rahatrahv ning tema juhiluba võeti ära 12 kuuks.

«Meile teadaolevalt on kindlustus Audit juhtinud mehele kahju hüvitanud. Kui kahju saaja ei ole hüvitatuga nõus või on tal muud vaidlused kahju suuruse osas, siis seda peab juba tsiviilvaidluse korras lahendama kindlustusega, näiteks võib pöörduda Eesti Liikluskindlustus Fondi juurde loodud lepitusorgani poole,» selgitas liiklusjärelevalvekeskuse juhtivmenetleja Margus Trees. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles