Kuidas valida nutikella?

Arvutitark
Copy
Foto: Arvutitark

Kui mõne aasta eest oli nutikellade valik kesine, siis tänaseks on see valik läinud väga suureks ja nende pakutavaid võimalusi on seinast-seina. Millele tasuks aga mõelda, et sellest suurest valikust endale sobivaim leida?

Milleks sa seda vajad?

Kas tahad peamiselt oma tervisenäitajaid jälgida, või pigem eelistad saada ka kiireid teavitusi, millele kohe ka reageerida saaksid? Enamasti suudavad kõik nutikellad väga edukalt jälgida täpselt kasutaja aktiivsust, pulssi, samme ja eesmärke ning seda infot analüüsida. Tihtipeale jälgivad need ka inimese stressitaset ja und. Uuemad nutikellad võimaldavad aga mobiili järele haaramata teha kõnesid, neile vastata, saada värskemaid teavitusi ja sissetulevaid uudiseid ning lugeda e-kirju ja sõnumeid. Küll aga ei tasu kohkuda, kui tundub, et juba olemasolevatest rakendustest ei piisa. Väga paljud kellad võimaldavad rakendusi juurde laadida samamoodi nagu nutitelefonidki.

Foto: Arvutitark

Vastupidavus ja laadimine

Kui kaua peab kella aku vastu? Muidugi sõltub kõik ka sellest, kui tihti ja milleks sa oma nutikella kasutad, kuid keskmise nutikella aku peab vastu umbes kaks päeva. Samas leidub ka mudeleid, mis võivad isegi nädala laadimiseta vastu pidada. Lisaks tasub uurida ka, kuidas akut laadida. Enamikke tuleb laadida juhtmega, kuid mitmeid saab laadida ka juhtmevabalt.

Välimus ja materjal

Nutikellasid on ringikujulisi, nelinurkseid ja ka võrusid meenutavaid. Siinkohal vali enda maitsele sobivaim. Üldiselt võimaldavad moodsad nutikellad vahetada oma välimust vastavalt kandja soovile ja tujule: osta kellale uus pael, muuda selle sihverplaadi välimust — valikut on palju. Küll aga tasub nutikella puhul rohkem keskenduda selle materjalile, kuna see on mõeldud sind toetama igal ajal ja igas kohas. Kell peaks olema ennekõike vastupidav ja ka veekindel, aga pane tähele, et kui kell on niiskuskindel, ei tähenda see alati, et saad sellega ujuma minna.

Foto: Arvutitark
Foto: Arvutitark

Ühilduvus

Kui sulle meeldib näiteks Apple’i nutikell, aga kasutad Samsungi nutitelefoni, siis arvesta, et need omavahel koostööd tegema ei hakka. Vastupidi oleks see veel võimalik, kuid kõik funktsioonid ei pruugi toimida. Samas on nutikellade esindajaid, mis sobivad hästi nii Androidide kui iOS telefonidega, näiteks Fitbiti kellad.

Foto: Arvutitark

Kuna nutikellade valik on suur ja ka hinnad on väga kõikuvad, siis lähtu nutikella valides sellest, millised on su ootused kellale. Küsi endalt, kas plaanid hakata kella kandma igapäevaselt või ainult sportimisel? Kui oluline on selle välimus? Millise telefoniga sa selle ära ühendad? Võrdle erinevaid mudeleid ja ehkki selle õige leidmine võib aega võtta, on see lõpuks leitud õige mudel täpselt selline nagu oled soovinud.

Foto: Arvutitark
Copy
Tagasi üles