Tööturg sai elu sisse, aga kriis pole läbi

Liina Laks
, reporter
Copy
Paljud istusid koroonakriisi ajal kodus tööta ja paljud pingutasid võimete piiril, et töö saaks kuidagigi tehtud, juhtis tähelepanu renditööjõufirma Manpower Baltimaade tegevjuht Heigo Kaldra. Renditööjõudu oleks lihtsam vastavalt vajadusele ümber paigutada.
Paljud istusid koroonakriisi ajal kodus tööta ja paljud pingutasid võimete piiril, et töö saaks kuidagigi tehtud, juhtis tähelepanu renditööjõufirma Manpower Baltimaade tegevjuht Heigo Kaldra. Renditööjõudu oleks lihtsam vastavalt vajadusele ümber paigutada. Foto: Raul Mee

Registreeritud töötute arv on Eestis ületanud 50 000 inimese piiri ja analüütikud kardavad, et sügiseks see kahekordistub. Samas on tööjõuturg viimasel paaril kuul ilmutanud elavnemise märke.

Alates mai keskpaigast on juhutööd pakkuvas portaalis Goworkabit tööde arv kasvanud iga nädal stabiilselt 10–15 protsenti. «Jääb üle ainult loota, et viiruse levik on kontrolli alla saadud ja uus laine, mis majanduse taas uppi lööks, nii ulatuslik ei tule,» rääkis portaali juht Kristjan Vanaselja.

CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt kinnitas, et mai hakul hakkas palju tööandjaid taas värbama ja tööpakkumiste arv on kriisi põhjaga võrreldes kasvanud praeguseks 59 protsenti. Juuni tõi tööturule leevendust enamikus sektorites, sealhulgas paljukannatanud turismialal, sest pakkumiste arv hakkas kiirelt kasvama.

«Enamikus valdkondades, kus töökohti on palju ja värbamisplaanid olid vahepeal sundpuhkusel, on alates juunist olnud näha väga suurt nõudlust töötajate järele – seda suunda on märgata nii turismisektoris, toitlustuses, müügivaldkonnas kui ka klienditeeninduses,» ütles Auväärt. «Pisut aeglasemalt kasvab nõudlus tööstuses ja transpordis, kuid ka seal oli juunikuus märgata tugevaid märke tööpakkumiste hulga taastumisest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles