Kiik hakkab Helmele vastu (70)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
EL vajab rahvatervise kriisides ühtsemat ja koordineeritumat lähenemist, ütles sotsiaalminister Tanel Kiik.
EL vajab rahvatervise kriisides ühtsemat ja koordineeritumat lähenemist, ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusministeerium peatas reedel Riigi Tugiteenuste Keskuse (RTK) kaudu võrdsete võimaluste ja soolise võrdõiguslikkuse edendamise projektide rahastamise hasartmängumaksu arvelt. RTK loodab, et Tanel Kiige (KE) juhitud sotsiaalministeerium ning Martin Helme (EKRE) juhitud rahandusministeerium leiavad lahenduse.

Rahandusministeerium on seisukohal, et RTK ei saa maksta hasartmängumaksu rahast projektidele, mis ei vasta hasartmaksumängu seaduses nimetatutele ja nii tuleb RTK-l peatada toetuse väljamaksed Eesti Naisteühenduse Ümarlaua projektile «Koos võrdõiguslikuma ühiskonna poole»; Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskuse (ENUT) projektile «ENUT ja partnerid edendavad soolist võrdõiguslikkust» ja Eesti Inimõiguste Keskuse projektile «Võrdsed võimalused sidusas ühiskonnas».

Rahandusministeerium toetub riigikontrolli märgukirjale, kus on osutatud, et hasartmängumaksust toetatakse valdkondi, mida on tõlgendatud ebakohaselt ning raha kasutatud sihtotstarbel, mis seadus ette ei näe.

Lisaks ei meeldi rahandusministeeriumile, et raha jagamisel põhjendatakse seda toetuse saajate õiguspärase ootusega. Rahandusministeerium leiab, et sotsiaalministeerium saaks kasutada muud raha, mitte hasartmängumaksu.

Kommentaarid (70)
Copy
Tagasi üles