Oma endise ämma tapnud mees mõisteti aastateks vangi

BNS
Copy
Tallinna vangla.
Tallinna vangla. Foto: Erik Tikan

Tartu maakohus mõistis teisipäeval 66-aastase Valdeko Lipu süüdi oma endise ämma tapmises ja mõistis talle üheksa-aastase vangistuse.

Lõuna ringkonnaprokurör Raul Heido ütles, et prokuratuur on kohtuotsusega rahul ja otsust edasi kaevata ei plaani.

«Hea meel on tõdeda, et kohtuotsus on üldjoontes selline, nagu prokuratuur taotles ehk süüdistatav mõisteti süüdi kõigis esitatud süüdistuspunktides. Nüüd on mehel piisavalt pikalt aega mõelda oma teo tõsiduse ja selle äärmiselt kurbade tagajärgede üle ehkki ohvrit see enam paraku tagasi ei too,» ütles Heido.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tappis Lipp mullu 25. juulil Tartumaal asuvas eramus oma endise abikaasa 87-aastase ema.

Süüdistuse järgi lõi Lipp kannatanut kirvega ja kui kannatanu maha kukkus, jätkas tema löömist jalaga. Saadud vigastuste tõttu suri eakas naine kohapeal. Samuti süüdistati meest selles, et 2018. aasta märtsis lõi ta naist käega näkku.

Kohtuistungil tunnistas Lipp end kuriteos süüdi ning avaldas ka kahetsust. Karistuse mõistmisel luges kohus raskendavaks asjaoluks kuriteo toimepanemist kõrges eas inimese suhtes. Kergendava asjaoluna hindas kohus seda, et mees ei varjanud tegu, vaid helistas häirekeskusesse, ka menetluse jooksul aitas mees aktiivselt kaasa kuriteo asjaolude tuvastamisele.

Menetluskuludena tuleb süüdimõistetul tasuda riigituludesse kokku 5669 eurot. Kuni kohtuotsuse jõustumiseni jääb süüdimõistetu vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles