Mart Kevin Põlluste sõitis rullsuuskadel ümber Eesti

Lenel Karu
Copy
Pärast 1006 kilomeetrit rullsuuskadel ümber Eesti jõudis Mart Kevin Põlluste esmaspäeval finišisse.
Pärast 1006 kilomeetrit rullsuuskadel ümber Eesti jõudis Mart Kevin Põlluste esmaspäeval finišisse. Foto: Kristjan Teedema

Mulluse Tartu maratoni parim eestlane ja tänavu maailmakuulsal Vasaloppeti suusamaratonil 62. koha teeninud Eesti pikamaasuusataja Mart Kevin Põlluste tegi esmaspäeval ajalugu: tema kaheksa päeva ümber Eesti rullsuuskadel kestnud teekond jõudis Tartus autovabaduse puiesteel finišisse.

1006 kilomeetrit läbinud Põllustet tervitasid kodulinnas sõbrad, pere ja spordifännid.

Põlluste soovis oma ettevõtmisega tutvustada rullsuusatamist laiemalt ja koguda endale toetajaid. Inimesed said hulljulget ettevõtmist mitmel viisil toetada. Põlluste teekonna üks kilomeeter maksis 10 eurot ja kokku koguti raha 292 kilomeetri eest ehk ligi 3000 eurot. Palju häid sõnumeid tuli teekonnal talle nii sotsiaalmeediast kui ka raja äärest. «Arvan, et näitasin rullsuusatamist positiivses võtmes ja andsin inimestele inspiratsiooni sellega tegelemiseks,» ütles Põlluste esmaspäeval finišis.

Kui alguses vaadati neoonkollases särgis rullsuuskadel kihutavat Põllustet kummaliselt, siis üsna pea tekkis raja äärde palju kaasaelajaid. «Kõige ägedam seik oli Rohuküla sadamas, kui üks perekond oli mind jalgratastel juba pikalt taga ajanud, aga kätte polnud veel saanud. Lõpuks tulid nad autoga järele, tegime lastega pilte ja rääkisime päevast,» meenutas ta.

Ilmad olid möödunud nädalal kummalised, keerulisimaks tegi sõitmise nädalavahetuse torm Pärnumaal. Aga veel keerulisem oli teekond vaimselt. «Mul polnud kõrvaklappe ja olin oma mõtetega täiesti üksi. Tuli neidki hetki, kui olin sõitnud 60 kilomeetrit, aga ees ootas veel 110. Need olukorrad tahtsid hinge ja vaimu murda, aga õnneks seda ei juhtunud,» rääkis Põlluste.

Retke järel ei oota teda ees pikk puhkus, Põlluste jätkab valmistumist talveks, et võita Tartu maraton. Eestlastest suutis seda viimati 2005. aastal Raul Olle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles